Pražena kokošja jetrca in srčki
Pražena kokošja jetrca in srčki so odlično kosilo in, če jih postreženo na kuhanemu krompirju v oblicah, še posebej teknejo.
Pražena kokošja jetrca in srčki – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- srednje velika skleda
- ponev
- kuhalnica
- jedilna žlica
Pražena kokošja jetrca in srčki – sestavine
Za 3 osebe:
- 400 g kokošjih jetrc
- 100 g kokošjih srčkov
- 3 srednje velike čebule
- ščep soli
- ščep popra
- 3 jedilne žlice svinjske masti
Pražena kokošja jetrca in srčki- postopek:
Čebulo olupimo in jo nasekljamo na drobne koščke.
Prepražimo jo na treh jedilnih žlicah svinjske masti, tako dolgo, da čebula malo zastekli in porumeni.
Pražimo jo na srednje velikem ognju. Čebulo ves čas mešamo, da se nam ne prismodi.
Nato kokošja jetrca in srčke dobro operemo pod tekočo vodo in oboje narežemo na drobne kose. Narezana jetrca in srčke še enkrat operemo pod tekočo vodo.
Kokošja jetrca in srčke nato dodamo praženi čebuli. Vse skupaj dušimo približno 10-15 minut. Celotno jed na koncu začinimo še s soljo in poprom.
Po želji jo lahko postrežemo s kuhanim krompirjem v oblicah. Dober tek.