Pražena kokošja jetrca in mlinčki
Print Friendly, PDF & Email

Pražena kokošja jetrca in mlinčki so odlično kosilo in, če jih postreženo na kuhanemu krompirju v oblicah, še posebej teknejo.

Pražena kokošja jetrca in mlinčki – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • srednje velika skleda
  • ponev
  • kuhalnica
  • jedilna žlica

Pražena kokošja jetrca in mlinčki – sestavine

Za 3 osebe:

  • 400 g kokošjih jetrc
  • 100 g kokošjih mlinčkov
  • 3 srednje velike čebule
  • ščep soli
  • ščep popra
  • 3 jedilne žlice svinjske masti

Pražena kokošja jetrca in mlinčki – postopek:

Čebulo olupimo in jo nasekljamo na drobne koščke.

Pražena kokošja jetrca in mlinčki 1

Prepražimo jo na treh jedilnih žlicah svinjske masti, tako dolgo, da čebula malo zastekli in porumeni.

Pražena kokošja jetrca in mlinčki 2

Pražimo jo na srednje velikem ognju. Čebulo ves čas mešamo, da se nam ne prismodi.

Pražena kokošja jetrca in mlinčki 3

Nato kokošja jetrca in mlinčke dobro operemo pod tekočo vodo in oboje narežemo na drobne kose. Narezana jetrca in mlinčke še enkrat operemo pod tekočo vodo.

Pražena kokošja jetrca in mlinčki 4

Pražena kokošja jetrca in mlinčki 5

Kokošja jetrca in mlinčke nato dodamo praženi čebuli. Vse skupaj dušimo približno 10-15 minut. Celotno jed na koncu začinimo še s soljo in poprom.

Pražena kokošja jetrca in mlinčki 6

Po želji jo lahko postrežemo s kuhanim krompirjem v oblicah. Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor