Pražena kokošja jetrca in srkči
Print Friendly, PDF & Email

Pražena kokošja jetrca in srčki so odlično kosilo in, če jih postreženo na kuhanemu krompirju v oblicah, še posebej teknejo.

Pražena kokošja jetrca in srčki – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • srednje velika skleda
  • ponev
  • kuhalnica
  • jedilna žlica

Pražena kokošja jetrca in srčki – sestavine

Za 3 osebe:

  • 400 g kokošjih jetrc
  • 100 g kokošjih srčkov
  • 3 srednje velike čebule
  • ščep soli
  • ščep popra
  • 3 jedilne žlice svinjske masti

Pražena kokošja jetrca in srčki- postopek:

Čebulo olupimo in jo nasekljamo na drobne koščke.

Pražena kokošja jetrca in mlinčki 1

Prepražimo jo na treh jedilnih žlicah svinjske masti, tako dolgo, da čebula malo zastekli in porumeni.

Pražena kokošja jetrca in mlinčki 2

Pražimo jo na srednje velikem ognju. Čebulo ves čas mešamo, da se nam ne prismodi.

Pražena kokošja jetrca in mlinčki 3

Nato kokošja jetrca in srčke dobro operemo pod tekočo vodo in oboje narežemo na drobne kose. Narezana jetrca in srčke še enkrat operemo pod tekočo vodo.

Pražena kokošja jetrca in mlinčki 4

Pražena kokošja jetrca in mlinčki 5

Kokošja jetrca in srčke nato dodamo praženi čebuli. Vse skupaj dušimo približno 10-15 minut. Celotno jed na koncu začinimo še s soljo in poprom.

Pražena kokošja jetrca in mlinčki 6

Po želji jo lahko postrežemo s kuhanim krompirjem v oblicah. Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor