Sojina omaka z jajcem
Print Friendly, PDF & Email

Sojina omaka z jajcem je zanimiv kulinarični dodatek, ki ga običajno dodamo h kitajskim rezancem, kuhanemu rižu ali k solati. Priprava je hitra in enostavna, jedi pa z njegovo prisotnostjo obogatimo in jih damo azijski pečat.

Sojina omaka z jajcem – pripomočki:

  • skodelica
  • vilica
  • žlica
  • ponev za palačinke
  • lopatka

Sojina omaka z jajcem -sestavine:

  • 1 jajce
  • 2-3 žlice sojine omake
  • maščoba za namastitev ponve

Sojina omaka z jajcem – postopek:

Eno celo jajce ubijemo v manjšo skodelico.

Z vilico dobro razžvrkljamo jajce ter dodamo 2 – 3 žlice sojine omake. Uporabimo lahko poljubno vrsto sojine omake; svetlo ali temno.

Nadaljujemo s stepanjem z vilico, da se jajce v celoti poveže in obarva v barvo soje.

Ponev za palačinke namastimo z maščobo in segrejemo. Uporabimo maščobo, ki jo uporabljmo sicer (npr. olje, kokosovo olje itd.). Na segreto ponev vlijemo sojino omako z jajcem in pustimo, da se na hitro zapeče.

Ker je ponev vroča, se sojina omaka z jajcem zelo hitro zapeče, zato pazimo, da je ne zažgemo. Z lopatko postrgamo po dnu in nekoliko razkosamo zapečene koščke.

Na kratko jih še popečemo.

Še tople koščke dodamo h kitajskim rezancem, kuhanemu rižu ali k solati. Odlično se podajo tudi drugim testeninam (npr. tortelinom) z mesnimi ali zelenjavnimi dodatki.

Dober tek!

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor