Sojina omaka z jajcem
Print Friendly, PDF & Email

Sojina omaka z jajcem je zanimiv kulinarični dodatek, ki ga običajno dodamo h kitajskim rezancem, kuhanemu rižu ali k solati. Priprava je hitra in enostavna, jedi pa z njegovo prisotnostjo obogatimo in jih damo azijski pečat.

Sojina omaka z jajcem – pripomočki:

  • skodelica
  • vilica
  • žlica
  • ponev za palačinke
  • lopatka

Sojina omaka z jajcem -sestavine:

  • 1 jajce
  • 2-3 žlice sojine omake
  • maščoba za namastitev ponve

Sojina omaka z jajcem – postopek:

Eno celo jajce ubijemo v manjšo skodelico.

Z vilico dobro razžvrkljamo jajce ter dodamo 2 – 3 žlice sojine omake. Uporabimo lahko poljubno vrsto sojine omake; svetlo ali temno.

Nadaljujemo s stepanjem z vilico, da se jajce v celoti poveže in obarva v barvo soje.

Ponev za palačinke namastimo z maščobo in segrejemo. Uporabimo maščobo, ki jo uporabljmo sicer (npr. olje, kokosovo olje itd.). Na segreto ponev vlijemo sojino omako z jajcem in pustimo, da se na hitro zapeče.

Ker je ponev vroča, se sojina omaka z jajcem zelo hitro zapeče, zato pazimo, da je ne zažgemo. Z lopatko postrgamo po dnu in nekoliko razkosamo zapečene koščke.

Na kratko jih še popečemo.

Še tople koščke dodamo h kitajskim rezancem, kuhanemu rižu ali k solati. Odlično se podajo tudi drugim testeninam (npr. tortelinom) z mesnimi ali zelenjavnimi dodatki.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor