Sojina omaka z jajcem
Sojina omaka z jajcem je zanimiv kulinarični dodatek, ki ga običajno dodamo h kitajskim rezancem, kuhanemu rižu ali k solati. Priprava je hitra in enostavna, jedi pa z njegovo prisotnostjo obogatimo in jih damo azijski pečat.
Sojina omaka z jajcem – pripomočki:
- skodelica
- vilica
- žlica
- ponev za palačinke
- lopatka
Sojina omaka z jajcem -sestavine:
- 1 jajce
- 2-3 žlice sojine omake
- maščoba za namastitev ponve
Sojina omaka z jajcem – postopek:
Eno celo jajce ubijemo v manjšo skodelico.
Z vilico dobro razžvrkljamo jajce ter dodamo 2 – 3 žlice sojine omake. Uporabimo lahko poljubno vrsto sojine omake; svetlo ali temno.
Nadaljujemo s stepanjem z vilico, da se jajce v celoti poveže in obarva v barvo soje.
Ponev za palačinke namastimo z maščobo in segrejemo. Uporabimo maščobo, ki jo uporabljmo sicer (npr. olje, kokosovo olje itd.). Na segreto ponev vlijemo sojino omako z jajcem in pustimo, da se na hitro zapeče.
Ker je ponev vroča, se sojina omaka z jajcem zelo hitro zapeče, zato pazimo, da je ne zažgemo. Z lopatko postrgamo po dnu in nekoliko razkosamo zapečene koščke.
Na kratko jih še popečemo.
Še tople koščke dodamo h kitajskim rezancem, kuhanemu rižu ali k solati. Odlično se podajo tudi drugim testeninam (npr. tortelinom) z mesnimi ali zelenjavnimi dodatki.
Dober tek!