Gratinirani tortelini
V pečici gratinirani tortelini so preliti s slastno omako in imajo hrustljavo skorjico. Priprava je hitra in enostavna, zato so gratinirani tortelini zelo primerni za hitro kosilo ali večerjo. Zadnje čase sem precej zaposlena in mi ta recept pride zelo prav.
Gratinirani tortelini – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- merilna posoda za tekočine
- deska za rezanje
- nož
- blender
- jedilna žlica
- ribežen
- srednje velika skodelica
- 2 mala ognjevarna pekača
- pečica
Gratinirani tortelini – sestavine:
(za 2 osebi)
- 400 g svežih tortelinov
- 300 g paradižnika
- 100 ml smetane
- ščep soli
- ščep popra
- 1/2 zelene paprike
- 4 jedilne žlice sladke koruze (iz konzerve)
- 100 g sira
- par listov bazilike
Gratinirani tortelini – priprava:
Paradižnik in papriko temeljito operemo. Paradižnik narežemo na večje kose. Skupaj s sladko smetano, ščepom soli in popra ga damo v blender in dobro zmiksamo.
Odtehtamo torteline. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na manjše koščke, dodamo koruzo in premešamo. Torteline, papriko in koruzo razporedimo v ognjevarna (keramična) pekača.
Prelijemo jih s pripravljeno omako iz paradižnika in smetane.
Pečico segrejemo na 200 ºC (klasična pečica). Pekača s tortelini damo v predhodno ogreto pečico. Torteline pečemo 20 minut. Po 5 minutah pečenja pekača previdno vzamemo iz pečice ter torteline potrosimo z naribanim sirom in vrnemo v pečico.
Ko so tortelini pripravljeni, jih potrosimo z nekaj listki sveže bazilike in takoj postrežemo. Poleg se prileže zelena solata.