Ocvrti kalamari
Ocvrti kalamari so ena izmed jedi, ki jih imam zelo rada. Hrustljavi kalamari z omako in prilogo po okusu so več kot odlično kosilo.
Pripomočki za pripavo ocvrtih kalamarov:
- krožnik
- cedilo
- deska za rezanje
- nož
- friteza ali posoda za cvrenje
Sestavine za pripravo ocvrtih kalamarov
(za 3-5 oseb)*
- 800 g lignjev
- ostra moka
- olje
- sol
- limona
*Odvisno kako veliki jedci ste in kakšno prilogo boste pripravili.
Postopek priprave ocvrtih kalamarov:
Najprej očistimo lignje in jih narežemo na približno 1 cm debele kolute in jih dobro osušimo-sama si pomagam s papirnatimi serveti. V krožnik stresemo ostro moko in v njej povaljamo narezane lignje in lovke. Le-te damo v cedilo, da se otresejo odvečne moke.
Kalamare ocvremo v olju segretem na približno 170 °C in jih cvremo približno 3 minute.
Odcedimo in damo v posodo ali na krožnik. Ocvrte kalamare posolimo in pokapamo z limono. Postrežemo z omako in prilogo po okusu.
Pa dober tek.