Ocvrti kalamari
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrti kalamari so ena izmed jedi, ki jih imam zelo rada. Hrustljavi kalamari z omako in prilogo po okusu so več kot odlično kosilo.

ocvrti-kalamari

Pripomočki za pripavo ocvrtih kalamarov:

  • krožnik
  • cedilo
  • deska za rezanje
  • nož
  • friteza ali posoda za cvrenje

Sestavine za pripravo ocvrtih kalamarov

(za 3-5 oseb)*

  • 800 g lignjev
  • ostra moka
  • olje
  • sol
  • limona

*Odvisno kako veliki jedci ste in kakšno prilogo boste pripravili.

Postopek priprave ocvrtih kalamarov:

Najprej očistimo lignje in jih narežemo na približno 1 cm debele kolute in jih dobro osušimo-sama si pomagam s papirnatimi serveti. V krožnik stresemo ostro moko in v njej povaljamo narezane lignje in lovke. Le-te damo v cedilo, da se otresejo odvečne moke.

ocvrti-kalamari-2

Kalamare ocvremo v olju segretem na približno 170 °C in jih cvremo približno 3 minute.

ocvrti-kalamari-2

Odcedimo in damo v posodo ali na krožnik. Ocvrte kalamare posolimo in pokapamo z limono. Postrežemo z omako in prilogo po okusu.

ocvrti-kalamari-3

Pa dober tek.

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.1]

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor