Testenine s porovo tunino omako
Malinca, polna shramba zdravja je o tokratnem receptu zapisala …
Odlična in hitra izbira za kosilo, ki je pripravljeno v 10 minutah. Omaka je v kombinaciji z domačimi testeninami božanska, čeprav je pripravljena tako hitro.
Pripomočki za pripravo testenin s porovo tunino omako:
- skleda za testenine
- ponev za omako
- rezalna deska
- nož
- cedilo
- kuhalnica
Sestavine za testenine s porovo tunino omako
Za 2 osebi:
- 200g domačih rezancev oziroma testenin
- 1 srednje velik por
- 2 pločevinki (2 x 80 g) tune v olivnem olju
- 2 dl smetane za kuhanje
- malo naribanega parmezana
- 1 žlica olivnega olja
- začimbe: poper, himalajska sol, origano, majaron in
Priprava testenin s porovo tunino omako
Zavremo vodo za testenine, jo rahlo osolimo in vlijemo olje iz ene konzerve. Testenine kuhamo po navodilih.
Na ponvi segrejemo olje iz ene konzerve tune, dodamo še 1 žlico olivnega olja dodatno. Narežemo por na kolobarje in ga dodamo na segreto ponev. Pražimo 5 minut, da se por zmehča.
Dodamo 2 konzervi tune.
Takoj za tuno dodamo še začimbe – ščepec popra, soli, origana in majarona. Dobro premešamo in pražimo 1 minuto.
Nato dodamo smetano za kuhanje in premešamo.
Takoj za smetano dodamo še odcejene kuhane testenine in ponovno dobro premešamo.
Na koncu posujemo še z naribanim parmezanom in pražimo še minuto, da se parmezan stopi.
Postrežemo na lepih krožnik z morskim motivom in po želji dekoriramo – jaz sem dodala še malo naribanega parmezana in mikro por.
Recept in fotografije priskrbela: Malinca-polna shramba zdravja.