Testenine s porovo tunino omako
Print Friendly, PDF & Email

Malinca, polna shramba zdravja je o tokratnem receptu zapisala …

Odlična in hitra izbira za kosilo, ki je pripravljeno v 10 minutah. Omaka je v kombinaciji z domačimi testeninami božanska, čeprav je pripravljena tako hitro.

Pripomočki za pripravo testenin s porovo tunino omako:

  • skleda za testenine
  • ponev za omako
  • rezalna deska
  • nož
  • cedilo
  • kuhalnica

Sestavine za testenine s porovo tunino omako

Za 2 osebi:

Priprava testenin s porovo tunino omako

Zavremo vodo za testenine, jo rahlo osolimo in vlijemo olje iz ene konzerve. Testenine kuhamo po navodilih.

Na ponvi segrejemo olje iz ene konzerve tune, dodamo še 1 žlico olivnega olja dodatno. Narežemo por na kolobarje in ga dodamo na segreto ponev. Pražimo 5 minut, da se por zmehča.

Dodamo 2 konzervi tune.

Takoj za tuno dodamo še začimbe – ščepec popra, soli, origana in majarona. Dobro premešamo in pražimo 1 minuto.

Nato dodamo smetano za kuhanje in premešamo.

Takoj za smetano dodamo še odcejene kuhane testenine in ponovno dobro premešamo.

Na koncu posujemo še z naribanim parmezanom in pražimo še minuto, da se parmezan stopi.

Postrežemo na lepih krožnik z morskim motivom in po želji dekoriramo – jaz sem dodala še malo naribanega parmezana in mikro por.

Recept in fotografije priskrbela: Malinca-polna shramba zdravja.

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor