Špageti po morsko
Print Friendly, PDF & Email

Špageti po morsko nam še posebej zadišijo, ko je zunaj toplo vreme in nam misli uhajajo na morje. Razveselili se jih bodo ljubitelji morskih sadežev in paradižnikove omake, navdušili pa bodo tudi tiste manj drzne jedce. Skupaj s skledo solate so odličen poletni obrok, ki je še slajši, če ga pojemo ob pogledu na morje.

Špageti po morsko – pripomočki:

  • posoda za kuhanje špagetov
  • globoka ponev
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • nož

Špageti po morsko – sestavine:

Sestavine so za 2-3 osebe.

  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 250 g špagetov
  • 2 pesti morskih sadežev (poljubnih)
  • 350 ml pasiranih paradižnikov
  • ščepec rožmarina
  • šopek peteršilja
  • sol in poper

Špageti po morsko – postopek:

Najprej olupimo in na drobno narežemo 1 čebulo in 3 stroke česna. Vejice peteršilja umijemo pod tekočo vodo.

V posodi zavremo vodo, jo solimo in skuhamo približno 250 g špagetov po navodilih na embalaži.

Medtem ko se špageti kuhajo, na maščobi prepražimo na drobno narezano čebulo. Ko čebula malce postekleni, dodamo 2 pesti poljubnih morskih sadežev ter na drobno narezan česen. Premešamo in pražimo dobrih 5 minut.

Nato dodamo 350 ml pasiranih paradižnikov. Uporabimo lahko tudi pelate in jih s pomočjo kuhalnice raztrgamo na manjše kose. V omako stresemo večji ščepec suhega rožmarina in malce popramo (po okusu). Po želji dodamo še ščepec posušene bazilike. Omako kuhamo še dobrih 5 minut, da se vse sestavine med seboj lepo povežejo.

Čisto na koncu dodamo še na manjše kose natrgane kose peteršiljevih listov.

Kuhane in odcejene špagete primešamo v paradižnikovo omako z morskimi sadeži in dobro premešamo.

Postrežemo v globokem krožniku, da špageti po morsko ostanejo topli dlje časa.

Dober tek!

Ljubitelji testenin poskusite tudi špagete z enostavno gobovo omako.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor