Rižota s cvetačnim rižem in piščančjim mesom
Print Friendly, PDF & Email

Po odkritju recepta za cvetačni riž, kateri nas je povsem navdušil in sicer iz več razlogov, ker je brez ogljikovih hidratov, nizkokaloričen in nadvse okusen, pa še na oko zelo podoben rižu, ga sedaj v naši kuhinji zelo radi uvrstimo na jedilnik. Tokrat sem naredila rižoto s cvetačnim rižem in piščančjim meso, z mešano zelenjavo in pridihom curry začimbe.

Rižota s cvetačnim rižem in piščančjim mesom – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • ponev
  • sekljalnik ali ribeželn (za cvetačni riž)

Rižota s cvetačnim rižem in piščančjim mesom – sestavine:

Za 2 osebi:

  • 1 kos razkoščičena piščančja prsa
  • 1 žlička masla
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 strok česna
  • 1 manjša bučka
  • 1/2 rumene paprike
  • 1/2 rdeče paprike
  • sol
  • poper
  • 1 žlička curry začimbe
  • cca. 5 žlic sladke smetane

Za cvetačni riž:

  • cca. 300 g sveže cvetače
  • 1 žlička masla
  • 1/2 manjše čebule
  • sol

Rižota s cvetačnim rižem in piščančjim mesom – postopek:

Razkoščičene piščančje prsi narežemo na ozke trakove. Nato na maslu rahlo prepražimo čebulo in česen, samo toliko, da čebula zastekleni in dodamo trakove piščančjih prsi, premešamo in dušimo.

Med dušenjem mesa, očistimo zelenjavo in jo narežemo na manjše kose. Nato koščke zelenjave dodamo k mesu, solimo, premešamo in dušimo dalje.

Ko se je zelenjava malo omehčala, kar je zelo hitro, ker smo jo narezali na manjše kose, dodamo žličko curry začimbe in poper. Premešamo, da se začimba enakomerno porazdeli med sestavine.

Nato prilijemo sladko smetano in dodamo še poper, premešamo in kuhamo še cca. 3 minute, da se sestavine povežejo.

Lotimo se priprave cvetačnega riža.
Glavo cvetače narežemo na manjše kose in jo zmeljemo v sekljalniku ali naribamo na ribeželn. Za postopek se odločimo glede na to ali nam je ljubši manjši okrogli riž ali večji dolgozrnati. Nato na maslu kratko popražimo drobno sesekljano čebulo in česen. Dodamo cvetačni riž, solimo in dušimo cca. 5 minut in vmes večkrat premešamo.
Podrobno opisan postopek priprave cvetačnega riža najdete
tukaj.

Preostane nam samo še serviranje.

Upam, da vas je jed navdušila, kajti nam je zelo všeč.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor