Mini pite z gobovim in mesnim nadevom
Print Friendly, PDF & Email

Potrebujete malo drugačno idejo za kosilo ali pogostitev vaših gostov? Tako, ki bo požela mnogo pohval tako zaradi videza, kakor tudi zaradi odličnega okusa? Potem so mini pite z gobovim in mesnim nadevom prava izbira. Priprava jedi ni zahtevna, je pa primerna vsakemu letnemu času, saj lahko nadeve prilagajamo glede na sestavine tistega letnega časa.

Pripomočki za mini pite z gobovim in mesnim nadevom:

  • nož
  • deska za rezanje
  • žlička
  • žlica
  • posoda za testo
  • ponev
  • muffin pekač
  • pečica

Sestavine za mini pite z gobovim in mesnim nadevom:

Za 3 osebe:

Kvašeno testo brez vzhajanja:

  • 250 g moke
  • 1,5 dl mleka
  • 10 g svežega kvasa
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke sladkorja
  • 65 g masla

Nadev:

  • 200 g mesa (v tem primeru je bilo piščančje)
  • 200 g gob
  • 1 čebula (80 g)
  • 3 stroki česna
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • sol (ali domača začimbna mešanica)
  • poper
  • 1 lovorjev list
  • 2 žlici olivnega olja

Postopek za mini pite z gobovim in mesnim nadevom:

Čebulo in česen na hitro popražimo na olju in dodamo na majhne kockice narezano piščančje meso in očiščene ter narezane gobe.

Vse skupaj pražimo 10 minut. Nato solimo, popramo, dodamo lovorjev list in zalijemo s smetano za kuhanje.

Kuhamo še nadaljnih 10 minut, da nadev postane gostejši. Med tem, ko se kuha nadev, v posodo razdrobimo kvas, dodamo sladkor, sol, moko, stopljeno maslo in mlačno mleko. Ker delamo kvašeno testo brez vzhajanja, kar zmešamo vse skupaj in nam ni potrebno puščati kvasa, da posebej vzhaja. Gnetemo dokler ne dobimo gladkega testa. Testo takoj rahlo razvaljamo na približno 0,2 cm debeline.

Nato odrežemo en kos testa v velikosti muffin skodelice. Malce ga obrežemo in položimo v muffin modelček, katerega smo prej premazali z oljem in s prsti poravnamo testo ob dno in stene modelčka.

Po enakem postopku obložimo še preostale muffin modelčke in do centimeter pod vrhom v vsakega nadevamo nadev iz gob in mesa, ki smo ga prej pripravili.

Iz preostalega testa izrežemo še pokrovčke, ki jih samo položimo na vrh vsakega nadeva.

Jajce razžvrkljamo in z njim premažemo vso testo (pokrovčke in ostale zunanje, vidne dele testa).

V vnaprej ogreti navadni pečici pečemo mini pite z gobovim in mesnim nadevom 10 minut na 220 °C. Nato za 5 minut še zmanjšamo na 180 °C.

Postrežemo takoj s kakšno zelenjavno prilogo ali zgolj veliko porcijo solate.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor