Pica bučke
Print Friendly, PDF & Email

Želite hitro pripravljeno, zelo okusno in malo drugačno jed? V tem primeru so pica bučke prava izbira! Lahka, nizko kalorična jed, ki jo lahko pripravljamo skozi večino leta. Priprava je zelo enostavna in hitra, uživamo pa jih lahko tudi kadar se trudimo izgubiti kakšen kilogram ali dva 😊.

Pripomočki za pica bučke:

  • deska za rezanje
  • nož
  • žlica
  • papirnate brisače
  • posodica za omako
  • pekač
  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za pica bučke

Za 2 osebi:

  • 2 srednje veliki bučki (700 g)
  • 100 g sira (poljubnega)
  • 150 g šunke

Za omako:

  • 5 žlic pasiranega paradižnika ali paradižnikove mezge
  • žlička origana
  • sol
  • poper

Priprava pica bučk

Bučke obrežemo na obeh straneh (pri steblu in cvetu), operemo in osušimo. Nato jo podolžno narežemo na 0,7 do 1 cm debele rezine. Pripravimo si pasiran paradižnik, sol, poper in origano za omako ter sir in šunko.

Rezine bučke pustimo stati 20 do 30 minut, nato jih rahlo popivnamo (osušimo) s papirnato brisačko, ker bodo spustile nekaj svoje tekočine. Položimo jih na pekač obložen s papirjem za peko ter jih po zgornji strani premažemo z omako iz pasiranega paradižnika, origana, soli in popra (začimbe vmešamo v pasiran paradižnik).

Na omako položimo rezine šunke (ali po želji katere druge mesnine) in potrosimo z na drobno narezanim sirom.

Pečemo v ventilacijski pečici, 20 minut na 160 °C. Bučke bodo seveda spustile malo soka, a ne preveč, ker smo ga že v začetku popivnali z brisačko.

Postrežemo takoj, še vroče, če pa nam ostane katera, so pa prav dobre tudi hladne! Kot priloga se poleg podajo popečeni štruklji, kroketi, kruhovi knedli ali zgolj velika skleda solate 😊.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor