Piščančja obara z zelenjavo
Print Friendly, PDF & Email

Piščančja obara z zelenjavo je lahka, nizko kalorična jed, ki jo pripravljamo skozi vse leto z zelenjavo, ki je lokalno dostopna tisti čas ali s kakšnim dodatkom iz skrinje. Kadar smo v časovni stiski jo lahko skuhamo tudi večjo količino, saj je pogreta prav tako odlična.

Pripomočki za piščančjo obaro z zelenjavo:

  • nož
  • deska za rezanje
  • žlica
  • ponvi za praženje
  • lonec
  • krožnik
  • kuhalnica
  • tehtnica
  • kuhalnik

Sestavine za piščančjo obaro z zelenjavo

Za 6 do 8 oseb:

  • 500 g piščančjega mesa
  • 3 korenčki
  • 300 g krompirja
  • 200 g hokaido buče
  • 200 g stročjega fižola
  • 100 g graha
  • 100 g pora (ali čebule)
  • 2 stroka česna
  • 4 lovorjeve liste
  • ščep majarona
  • 1 žlica domače vegete
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • 1 žlica kisle smetane
  • poper
  • poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 litra vode ali jušne osnove
Nasvet
Vrsto zelenjave lahko spreminjate glede na letni čas in lokalno dostopnost zelenjave. Na primer, če je čas brokolija ali brstičnega ohrovta, preprosto dodajte to in ne na primer hokaido buče, ki je pa tisti čas ni.

Postopek za piščančjo obaro z zelenjavo:

Operemo in očistimo vso zelenjavo ter jo narežemo. Korenček na kolobarčke, stročji fižol na 3 do 4 cm dolge palčke, korenček in bučo pa na centimeter velike koščke.

Piščančje meso razrežemo na poljubno velike kose, popramo in solimo ter jih na hitro popražimo na olju. V 5. minutah bodo dobili lepo zapečen zgornji del in to je dovolj. V drugo ponev prilijemo žlico olja, na drobno narezan por ali čebulo in damo pražiti.

Poru ali čebuli, ki ju pražimo, dodamo česen ter vso zelenjavo razen graha. Pražimo 5 minut in po potrebi vmes dolijemo par kapljic vode, da se ne prismodi.

Medtem v večjem loncu zavremo 2 litra vode ali jušne osnove. Vanjo damo popečeno meso, prepraženo zelenjavo (ne pozabimo na grah, ki ga nismo pražili) in vse začimbe. Če se nam zdi pregosto, dolijemo še malo vrele vode ali jušne osnove. Če delamo s slano jušno osnovo pazimo, da obare ne solimo še dodatno!

Na nizki temperaturi kuhamo 30 minut, vmešamo 2 žlici kisle smetane ter kuhamo še 10minut. Postrežemo takoj še vročo.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor