Testenine z bučkami in pistacijami
Print Friendly, PDF & Email

Testenine, na Primorskem enoznačno pašta, teknejo kadarkoli. Enostavne, nasitne, zraven pa lahko ponudimo milijon vrst omak, skratka domišljija je brezmejna. Tokratna izvedba je brezmesna. Testenine z bučkami in pistacijami najlažje pripravimo poleti, ko je sezona bučk na višku. Pistacije se izredno dobro podajo zraven. Za dovršenost okusa dodamo še ščepec muškatnega oreščka, parmezan pa omako zgosti in jo naredi kremasto.

Kaj potrebujemo za pripravo testenin z bučkami in pistacijami:

  • večjo kozico ali ponev z višjim robom
  • steklena posoda za bučke
  • kuhinjsko kladivo
  • kuhalnico
  • desko
  • nož
  • lupilec za krompir
  • strgalo

Sestavine za pripravo testenin z bučkami in pistacijami

Za 4 osebe.

  • 400 g testenin po lastnem izboru
  • 500 g bučk
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 100 g parmezana
  • 100 g nesoljenih pistacij
  • muškatni orešček
  • sol
  • bel poper
  • 6-7,5 dl vode za kuhanje testenin

Postopek priprave testenin z bučkami in pistacijami

Bučke operemo in z lupilcem za krompir narežemo na tanke rezine. Stroka česna olupimo in drobno nasekljamo.

Večjo kozico postavimo na kuhalno ploščo in vanjo vlijemo 3 žlice oljčnega olja. Ko se dodobra segreje, na hitro prepražimo bučke. Približno 5-8 minut.

Dodamo nasekljan česen in premešamo.

Solimo in popramo. Dolijemo 6 dl vode in nato v kozico stresemo še testenine. Premešamo in kuhamo, dokler niso testenine kuhane “na zob”. Po potrebi, v času kuhanja, še dolijemo vodo.

Med tem, ko se testenine kuhajo, naribamo parmezan in s kuhinjskim kladivo na grobo zdrobimo pistacije.

Pripravo testenin z bučkami in parmezanom nadaljujemo tako, da v kozico natresemo pistacije in premešamo.

Takoj za tem dodamo še sir in ščepec muškatnega oreščka. Ponovno premešamo.

Testenine so pripravljene. Postrežemo jih takoj, saj začnejo hitro vsrkavati tekočino in lahko postanejo “suhe”.

Odlčine so! Testenine z bučkami in pistacijami so malce drugačne in poskrbijo, da se nabor omak , ki jih ponavadi uporabljamo, razširi. Toplo priporočam pripravo, saj bodo brbončice dobesedno “norele”.

Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast j tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor