Pečene kozice z rezanci
Print Friendly, PDF & Email

Skrivnost dobrih pečenih kozic je v hitri pripravi in res zelo vročem olju. Priprava jedi je tako enostavna, da jo lahko naredimo prav vsi, okus pa tako odličen, da si bomo pečene kozice z rezanci res pogosto zaželeli na našem jedilniku.

Pripomočki za pečene kozice z rezanci:

  • nož
  • deska za rezanje
  • žlica
  • kuhalnica
  • ponev za peko
  • posoda za kuhanje rezancev
  • kuhalnik

Sestavine za pečene kozice z rezanci:

Za 2 osebi:

  • 200 g očiščenih kozic
  • 6 strokov česna
  • 3 žlice olivnega olja
  • 3 vejice peteršilja
  • 200 g rezancev (lahko so riževi rezanci, široki rezanci ali LCHF rezanci, če želimo obrok brez ogljikovih hidratov)
  • 2 žlici belega vina
  • sol
  • 1 čili (opcijsko)

Postopek za pečene kozice z rezanci:

Prvo si pripravimo vse sestavine. Kozice očistimo (lahko kupimo tudi že očiščene), česen olupimo, operemo peteršilj, izberemo testenine in čili. Količino in pekočnost čilija prilagajamo našemu okusu. Če nimamo radi pekoče hrane, čili izpustimo.

Testenine izbrane po vaši želji damo kuhati po navodilih. Medtem začnemo s pripravo pečenih kozic, saj bodo pripravljene v parih minutah. Ponev z olivnim oljem močno segrejemo. Dodamo na čim bolj tanke lističe narezan česen in na drobno nasekljan čili. Premešamo, pustimo minuto, da se praži in takoj dodamo kozice.

Pustimo minuto do največ dve, da kozice zakrknejo. Če kozic ne bomo pražili na veliki temperaturi, bodo postale žvečljive, nič več prijetne na ugriz.

Dodamo 2 žlici belega vina in nasekljan peteršilj. Ponev pustimo na visoki temperaturi, da vino hitro izpari in se kozice rahlo zapečejo.

Posolimo, dodamo kuhane rezance in samo malenkost premešamo. Pečene kozice z rezanci so gotove. Jed postrežemo takoj, še čim bolj vročo.

Zraven si privoščimo kozarec dobrega belega vina 😊 Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor