Mesna nabodala z zelenjavo
Print Friendly, PDF & Email

Mesna nabodala z zelenjavo in sirom so okusna priloga predvsem rižu in pečenemu krompirju. Na piknikih pa jih lahko jemo samostojno. Zraven gre vsekakor ajvar, majoneza, ali kakšen doma pripravljen zelenjavni namaz. V mojem receptu sem nanizala svinjsko meso, bučke, papriko in sir za žar.

Kaj potrebujemo za mesna nabodala z zelenjavo in sirom:

  • deska
  • nož
  • večja in višja ponev (lahko tudi žar posoda)
  • lesena nabodala/špine
  • krožnik za odlaganje pripravljenih nabodal
  • skodelice za soljenje in popranje mesa in zelenjave

Sestavine za pripravo mesnih nabodal z zelenjavo in sirom

Za okrog 10 nabodal:

  • 600 g svinjskega stegna ali vratu brez kosti
  • 200 g bučk
  • 150 g sveže paprike
  • 150 g sira za žar
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • rdeča paprika (rožmarin, majaron)
  • 1 dl kot izbira za prilivanje med pečenjem

Postopek priprave mesnih nabodal z zelenjavo in sirom:

Najprej očistimo meso, odstranimo odvečno maščobo in ga nakockamo. Postavimo ga v primerno skodelico in ga solimo, popramo in posujemo s ščepcem rdeče, mlete paprike. Premešamo ga kar z rokama. Če nam je všeč, lahko dodamo tudi kakšno začimbo, npr. vejico rožmarina ali majaron.

Papriko operemo in očistimo semen, ravno tako bučke in oboje nakockamo. Postavimo v skledo in solimo in popramo. Premešamo z rokama.

Sir za žar nakockamo.

Pripravimo si lesena nabodala, špine in pričnemo z nizanjem. Izmenično nabadamo meso, bučke, papriko in sir.

V večji, višji ponvi segrejemo dve žlici oljčnega olja in popečemo nabodalca z obeh strani. Na zmernem ognju jih počasi pečemo 30 minut. Vmes jih obračamo in po potrebi zalijemo z malenkost vode ali pa decilitrom rdečega vina.

Jaz sem jih postregla bolj na poletni način. Pripravila sem paradižnikovo solato z mozzarelo in svežo baziliko. Mesna nabodala z zelenjavo in sirom postrežemo takoj, ko so pečena. S tem se izognemo, da bi se meso osušilo in ne bi bilo več sočno. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor