Mesna nabodala z zelenjavo
Print Friendly, PDF & Email

Mesna nabodala z zelenjavo in sirom so okusna priloga predvsem rižu in pečenemu krompirju. Na piknikih pa jih lahko jemo samostojno. Zraven gre vsekakor ajvar, majoneza, ali kakšen doma pripravljen zelenjavni namaz. V mojem receptu sem nanizala svinjsko meso, bučke, papriko in sir za žar.

Kaj potrebujemo za mesna nabodala z zelenjavo in sirom:

  • deska
  • nož
  • večja in višja ponev (lahko tudi žar posoda)
  • lesena nabodala/špine
  • krožnik za odlaganje pripravljenih nabodal
  • skodelice za soljenje in popranje mesa in zelenjave

Sestavine za pripravo mesnih nabodal z zelenjavo in sirom

Za okrog 10 nabodal:

  • 600 g svinjskega stegna ali vratu brez kosti
  • 200 g bučk
  • 150 g sveže paprike
  • 150 g sira za žar
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • rdeča paprika (rožmarin, majaron)
  • 1 dl kot izbira za prilivanje med pečenjem

Postopek priprave mesnih nabodal z zelenjavo in sirom:

Najprej očistimo meso, odstranimo odvečno maščobo in ga nakockamo. Postavimo ga v primerno skodelico in ga solimo, popramo in posujemo s ščepcem rdeče, mlete paprike. Premešamo ga kar z rokama. Če nam je všeč, lahko dodamo tudi kakšno začimbo, npr. vejico rožmarina ali majaron.

Papriko operemo in očistimo semen, ravno tako bučke in oboje nakockamo. Postavimo v skledo in solimo in popramo. Premešamo z rokama.

Sir za žar nakockamo.

Pripravimo si lesena nabodala, špine in pričnemo z nizanjem. Izmenično nabadamo meso, bučke, papriko in sir.

V večji, višji ponvi segrejemo dve žlici oljčnega olja in popečemo nabodalca z obeh strani. Na zmernem ognju jih počasi pečemo 30 minut. Vmes jih obračamo in po potrebi zalijemo z malenkost vode ali pa decilitrom rdečega vina.

Jaz sem jih postregla bolj na poletni način. Pripravila sem paradižnikovo solato z mozzarelo in svežo baziliko. Mesna nabodala z zelenjavo in sirom postrežemo takoj, ko so pečena. S tem se izognemo, da bi se meso osušilo in ne bi bilo več sočno. Naj tekne!

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor