Kremaste testenine s hmeljevimi vršički
Print Friendly, PDF & Email

Kremaste testenine s hmeljevimi vršički so z blago grenkobo kot nalašč za ljubitelje piva s karakterjem. Jed ni samo dobrega okusa in blagega vonja ampak tudi močno očisti telo. Grenčine, ki jih vsebujejo hmeljevi vršički pomagajo ohranjati tudi žolčnik v dobri kondiciji. Torej več kot dovolj razlogov, da poskusite to odlično jed. Ko boste nabirali hmeljeve vršičke pa se boste tudi razgibali in prihranili denar za nakup ostale zelenjave. Divje rastline vsebujejo tudi veliko več hranil kot konvencionalno gojena zelenjava. Vlaknine, ki jih hmeljevi vršički vsebujejo obilo bodo znižale glikemični indeks belih testenin, ki bodo tako primerne tudi za diabetike in ohranjanje zdrave telesne teže.

Iz hmeljevih vršičkov si lahko pripravite tudi pravo divjo pojedino.

Če ste ljubitelj divjih sestavin vam priporočam tudi:

Za vse “divjeljubce”, ki bi radi telo očistili pa še odlične sestavljene solate:

Kremaste testenine s hmeljevimi vršički – pripomočki:

  • skleda za pranje solate
  • posoda za kuhanje testenin
  • nižja širša kozica za pripravo jedi
  • nož
  • deska
  • cedilo

Kremaste testenine s hmeljevimi vršički – sestavine:

  • 200 g testenin po vašem izboru
  • 200 g hmeljevih vršičkov
  • 1 jušna žlica domačih ocvirkov
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 jajce
  • sol po okusu
  • voda za kuhanje testenin

Količina sestavin je kot priloga primerna za dve osebi. Čas priprave 20 minut.

Kremaste testenine s hmeljevimi vršički – postopek priprave:

Predhodno nabranim hmeljevim vršičkom odrežite približno en centimeter spodnjega dela. Če so pravkar nabrani jih ni potrebno obrezovati. Z njimi ravnate kot z beluši ali divjimi šparglji. Dlje kot jih hranite v hladilniku več spodnjega dela je potrebno odrezati, saj le ta oleseni.

Hmeljeve vršičke operite in pristavite osoljeno vodo za kuhanje testenin.V nizko široko kozico nalijete sva do tri prste vode, jo rahlo osolite in zavrete. V vrelo vodo vrzite oprane hmeljeve vršičke in jih skuhajte na zob. Meni so ljubši, če niso prekuhani. Lahko pa jih tudi prekuhate in ne bo nič narobe, samo jed bo še bolj kremasta.

Testenine skuhajte po navodilih. Eno jajce umešajte z enim decilitrom sladke smetane.

Hmeljeve vršičke odcedite. V isto kozico kjer so se kuhali dodajte žlico ocvirkov in jih rahlo popražite. Dodajte kuhane hmeljeve vršičke.

Dodajte kuhane testenine, umešano jajce in sladko smetano ter na hitro premešajte.

Ugasnite ogenj ter takoj ponudite kot prilogo k mesu.

Kremaste testenine s hmeljevimi vršički se odlično podajo k svinjini.

Zraven ponudite tudi izbrano svežo solato, lahko je tudi mešana.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor