Divja pojedina za eno osebo
Ko se odpravite na sprehod v naravo lahko naberete sestavine za odlično divjo pojedino. Spotoma zavijte še na vrtiček in naberite sveža zelišča, doma pa pobrskate po hladilniku in poberete vse česar ni dovolj za nekaj poštenega. Sestavili boste odlično, prehransko uravnoteženo kosilo polno mineralov in rastlinskih snovi za čiščenje telesa. Telo bo kot prerojeno prekipevalo od energije . . .
Divja pojedina za eno osebo – pripomočki:
- vrečka ali košara za nabiranje divjih rastlin
- nož
- deska
- lonec za kuhanje
- ponev
Divja pojedina za eno osebo – sestavine:
- 200 g svinjske ribice
- 50 g čebule ptujski luk (ena manjša glavica)
- 20 g pora
- 20 g rumenega korenja
- 3 zrna česna
- 6 divjih čebulic
- 3 vejice svežega origana
- večja vejica timijana
Sestavine za prilogo:
- 200 g očiščenega krompirja
- 150 g mladih hmeljevih vršičkov
Sestavine so primerne za eno osebo, čas priprave pol ure.
Divja pojedina za eno osebo – postopek priprave
Očistite vso zelenjavo in pristavite rahlo osoljeno vodo. Zelenjavo narežite na večje kose in jo s svinjino položite v hladno ponev v katero ste prej dodali žlico sezamovega olja in dve žlici vode. Dušite pokrito na tihem ognju. V zavrelo vodo dodajte kuhat na kose narezan krompir.
Ko se krompir skuha do polovice dodajte še hmeljeve vršičke. Obrnite meso, premešajte in po potrebi dodajte se kakšno žlico vode.
Hmeljeve vršičke in krompir precedite in in z malo oljčnega olja položite v ogreto posodo za serviranje. Zraven dodajte dušeno meso in zelenjavo. K obroku postrezite solato iz regrata in radiča. Prileže se temno pivo ali kar kozarec temnega trpkega vina.