Mešana pomladna solata s čemažem – vse v enem
Se vam mudi? Nimate časa za pripravo kosila? Pripravite prehransko uravnoteženo mešano pomladno solato s čemažem – vse v enem. Hvaležna vam bodo predvsem jetra, sladkor bo normalen, energije pa kar ne bo in ne bo zmanjkalo. Solata je bogata s hranili ter hitra in enostavna za pripravo. Nič ne bo narobe, če si pripravite hiter obrok. In ne imejte slabe vesti, če niste kuhali. Včasih se je bolje spočiti ali čas porabiti za svojo dušo saj tudi ta potrebuje svojo hrano in razvajanje.
Mešana pomladna solata s čemažem – vse v enem – pripomočki:
- deska
- lupilec
- nož
- strgalo
- 2 skledi za pripravo solate
Mešana pomladna solata s čemažem – vse v enem – sestavine:
- 2 porciji mešane pomladne solate (regrat, radič, motovilec, zimska solata)
- redkev ledena sveča ali dajkon
- pest svežih čemaževih listov
- kos tanko narezane pečenke, ki je ostala od prejšnjega dne
- jušna žlica zdrobljenih bučnih semen
- jušna žlica bučnega olja
- jušna žlica lanenega olja
- balzamični kis
- sol po okusu
Količina sestavin je primerna za dve osebi, prilagodite jih po lastnih potrebah. Čas priprave 10 minut.
Mešana pomladna solata s čemažem – vse v enem – postopek priprave:
Olupite redkev, meso narežite na kar se da tanke rezine, pest čemaževih listov sesekljajte na tanke rezine.
Pripravite dve skledi za solato in jih napolnite z pred pripravljeno mešanico pomladnih solat (regrat, radič, motovilec, zimska solata). Preko tanko naribajte redkev (količino prilagodite svojemu okusu. Posipajte z rezinami tanko narezane hladne pečenke, ki je ostala od prejšnjega dne.
Narežite čemaževe liste in jih posipajte preko vsebine v skledah. Dodajte še jedilno žlico nekoliko zdrobljenih bučnih semen ter vsako skledo začinite še z po eno jušno žlico bučnega in lanenega olja, balzamičnim kisom in soljo po lastnem okusu.
Servirajte ne premešano z rezino kruha. Vsaj jedec si naj vsebino svoje sklede premeša sam tako bo solata videti bolj sveža. Pred obrokom popijte kozarec vode sobne temperature.
Meso, ki ga boste tanko narezali v solato je lahko ostanek od:
- zapečenega kozličkovega stegna v gobjem prahu in hokaido buči
- bikove pečenke z zelenjavo
- svinjskega fileja obloženega z jurčki
- pečene domače kokoši s kostanji