Šparglji z umešanimi jajci in kislo smetano
Šparglje z umešanimi jajci in kislo smetano lahko ponudimo za zajtrk ob kosu domačega kruha. Skupaj s sezonsko solato in poljubno prilogo pa jih lahko ponudimo tudi kot glavno jed za kosilo. V jedi, ki je rahle teksture, seveda prevladuje okus špargljev.
Šparglji z umešanimi jajci – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Šparglji z umešanimi jajci – sestavine
Za 2 osebi:
- 250 g špargljev
- 4 jajca
- 100 g kisle smetane
- 10 ml olja (sončničnega, olivnega ali svinjske masti)
- morska sol po okusu
- poper po želji
Šparglji z umešanimi jajci – postopek
Najprej operemo šparglje in jim olupimo ali odstranimo olesenel, trd spodnji del ter šparglje narežemo na 1-2 cm dolge kolobarčke. Pripravimo še ostale sestavine.
Olesenele dele, lahko uporabimo za pripravo čistilnega čaja iz špargljev.
V skledo odtehtamo kislo smetano, dodamo jajca, sol in poper po okusu in vse skupaj dobro umešamo.
V ponev damo olje in na njem 5-6 minut na srednjem ognju pražimo šparglje, da se zmehčajo.
Nato dodamo jajca s kislo smetano in med stalnim mešanjem, na srednji temperaturi pečemo približno 5 minut, da jajca s kislo smetano zakrknejo, preizkusimo slanost, po potrebi dosolimo in ponovno premešamo.
Za zajtrk poleg lahko ponudimo kruh in druge pekovske izdelke.
Če pa boste jed ponudili za kosilo, spodaj najdete nekaj idej za priloge, seveda pa se špargljem z umešanimi jajci in kislo smetano lepo poda zelena solata.
Sezonsko, okusno, hitro pripravljeni šparglji z umešanimi jajci in kislo smetano so super izbira. Lučka Glaser
Ideje kaj ponuditi poleg:
- Pečen mlad krompir v koščkih za začetnike.
- Slan krompir v kosih za začetnike.
- Slastni vodni žličniki z drobtinami.
- Krompirjev pire z muškatnim oreščkom.
- Pire krompir z blitvo.
- Pražen krompir.
- Riž z ajdovo kašo kot priloga.
- Bučni njoki (svaljki) z maslom in drobtinami.
- Domači bleki, krpice ali flikce.
- Domači jajčni rezanci.