Šparglji z umešanimi jajci in kislo smetano
Print Friendly, PDF & Email

Šparglje z umešanimi jajci in kislo smetano lahko ponudimo za zajtrk ob kosu domačega kruha. Skupaj s sezonsko solato in poljubno prilogo pa jih lahko ponudimo tudi kot glavno jed za kosilo. V jedi, ki je rahle teksture, seveda prevladuje okus špargljev.

Šparglji z umešanimi jajci in kislo smetano

Šparglji z umešanimi jajci – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Šparglji z umešanimi jajci – sestavine

Za 2 osebi:

  • 250 g špargljev
  • 4 jajca
  • 100 g kisle smetane
  • 10 ml olja (sončničnega, olivnega ali svinjske masti)
  • morska sol po okusu
  • poper po želji

Šparglji z umešanimi jajci – postopek

Najprej operemo šparglje in jim olupimo ali odstranimo olesenel, trd spodnji del ter šparglje narežemo na 1-2 cm dolge kolobarčke. Pripravimo še ostale sestavine.

Olesenele dele, lahko uporabimo za pripravo čistilnega čaja iz špargljev.

Šparglji z umešanimi jajci in kislo smetano

V skledo odtehtamo kislo smetano, dodamo jajca, sol in poper po okusu in vse skupaj dobro umešamo.

V ponev damo olje in na njem 5-6 minut na srednjem ognju pražimo šparglje, da se zmehčajo.

Šparglji z umešanimi jajci in kislo smetano

Nato dodamo jajca s kislo smetano in med stalnim mešanjem, na srednji temperaturi pečemo približno 5 minut, da jajca s kislo smetano zakrknejo, preizkusimo slanost, po potrebi dosolimo in ponovno premešamo.

Šparglji z umešanimi jajci in kislo smetano

Za zajtrk poleg lahko ponudimo kruh in druge pekovske izdelke.

Če pa boste jed ponudili za kosilo, spodaj najdete nekaj idej za priloge, seveda pa se špargljem z umešanimi jajci in kislo smetano lepo poda zelena solata.

Šparglji z umešanimi jajci in kislo smetano

Sezonsko, okusno, hitro pripravljeni šparglji z umešanimi jajci in kislo smetano so super izbira. Lučka Glaser

Ideje kaj ponuditi poleg:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor