Beli fižol v solati
Print Friendly, PDF & Email

Beli fižol v solati je okusen, za oči zapeljiv in vitaminsko bogat obrok, saj so tudi ostale dodane sestavine polne vitaminov in mineralov.  Danes lahko kupimo beli fižol tudi v pločevinki in si tako skrajšamo čas priprave fižolove solate, če pa ga sami kuhamo, ga obvezno namakamo 6 do 8 ur in nato kuhamo še 30 do 40 minut.

Z dobrimi sestavinami, ki jih dodamo belemu fižolu, in dodanimi začimbami, ki jih izbiramo sami, si lahko pripravimo čudovito solato po svojem okusu.

Beli fižol v solati

Pripomočki za pripravo belega fižola v solati:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo belega fižola v solati:

Za štiri osebe:

  • 200 g kuhanega belega fižola ali belega fižola iz pločevinke
  • 140 g čebule
  • 140 g zelene ali rdeče sveže paprike
  • 140 g rdečega korenja
  • 50 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Postopek za pripravo belega fižola v solati:

V skledo naložimo kuhan, ohlajen bel fižol, čebulo olupimo in narežemo na rezine, tudi svežo papriko operemo, obrišemo in jo tudi narežemo na rezine.

Beli fižol v solati

Korenje operemo s hladno vodo in ga nastrgamo na ročnem kuhinjskem strgalniku.

Beli fižol v solati

Nastrgan korenček dodamo k ostalim sestavinam, ki jih prelijemo z oljem in kisom, dodamo tudi sol in poper.

Beli fižol v solati

Vse skupaj dobro premešamo, postavimo v hladilnik za 30 do 60 minut, da se solata ohladi in se okusi povežejo.

Beli fižol v solati

Fižolovo solato lahko ponudimo kot del kosila ali kot samostojni obrok.

Beli fižol v solati

Ni nujno, da je solata zelena, tudi raznobarvna je zelo okusna in vitaminsko še bogatejša. Lučka Glaser

Zraven lahko tudi ponudimo:

  1. Pečenka iz svinjske vratovine.
  2. Bučkini polpeti s šunko in sirom.
  3. Zrezki mlade govedine v naravni omaki.
  4. Telečja pečenka pečena v pečici z naravno omako.
  5. Ocvrti sir.
  6. Rižota s piščancem po vrtnarsko.
  7. Marinirana svinjska rebra na žaru.
  8. Pražen krompir z govedino in jajcem.
  9. Panirana svinjska jetra.
  10. Ocvrta piščančja bedra.
Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor