Palačinke v kozarcu
Print Friendly, PDF & Email

Palačinke v kozarcu so poslastica, pri kateri imamo precej proste roke glede izbire sestavin in dodatkov. Priprava pride prav še posebej takrat, ko nam ostane kakšna palačinka. Iz pečenih palačink izrežemo manjše palačinke, ki jih nalagamo v širši kozarec, z dodatki različnih sladkih namazov pa naredimo palačinko še bolj okusno in tudi zanimivo.

Palačinke v kozarcu

 

Palačinke v kozarcu – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Palačinke v kozarcu – sestavine

Za 1 porcijo:

  • 1 do 2 palačinki
  • 1 žlica marmelade po želji
  • 1 žlica medu po želji
  • 1 žlica čokoladnega namaza
  • 2 žlici sladke smetane v spreju ali stepene sladke smetane

Palačinke v kozarcu – postopek

Dostikrat se zgodi, da pri peki palačink ostane kakšna palačinka. Takole jih lahko porabite in dobite povsem novo sladico.

Iz palačinke, s pomočjo okroglega modela za izrezovanje (ali pa kozarcem), izrežemo več manjših krogov, ki naj bodo po premeru primerni skodelici v kateri boste sladico postregli. Potrebujemo 4 do 5  krogov. Pripravimo si še ostale sestavine.Palačinke v kozarcuNajprej na dno kozarca oziroma servirne skledice položimo izrezano palačinko, ki jo premažemo s prvim namazom (vrstni red premazov si izberemo sami) in čez položimo nov izrezan krog, nadaljujemo z drugim namazom in tako dalje vse do konca, ko smo porabili vse namaze, zadnja plast naj bo palačinka. Palačinke v kozarcu

Nanjo dodamo še sladko smetano in sladica je pripravljena.

Palačinke v kozarcu

Tudi v kuhinji je potrebna kreativnost. Lučka Glaser

Palačinke lahko pripravimo tudi malo drugače

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor