Palačinke v kozarcu
Palačinke v kozarcu so poslastica, pri kateri imamo precej proste roke glede izbire sestavin in dodatkov. Priprava pride prav še posebej takrat, ko nam ostane kakšna palačinka. Iz pečenih palačink izrežemo manjše palačinke, ki jih nalagamo v širši kozarec, z dodatki različnih sladkih namazov pa naredimo palačinko še bolj okusno in tudi zanimivo.
Palačinke v kozarcu – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Palačinke v kozarcu – sestavine
Za 1 porcijo:
- 1 do 2 palačinki
- 1 žlica marmelade po želji
- 1 žlica medu po želji
- 1 žlica čokoladnega namaza
- 2 žlici sladke smetane v spreju ali stepene sladke smetane
Palačinke v kozarcu – postopek
Dostikrat se zgodi, da pri peki palačink ostane kakšna palačinka. Takole jih lahko porabite in dobite povsem novo sladico.
Iz palačinke, s pomočjo okroglega modela za izrezovanje (ali pa kozarcem), izrežemo več manjših krogov, ki naj bodo po premeru primerni skodelici v kateri boste sladico postregli. Potrebujemo 4 do 5 krogov. Pripravimo si še ostale sestavine.Najprej na dno kozarca oziroma servirne skledice položimo izrezano palačinko, ki jo premažemo s prvim namazom (vrstni red premazov si izberemo sami) in čez položimo nov izrezan krog, nadaljujemo z drugim namazom in tako dalje vse do konca, ko smo porabili vse namaze, zadnja plast naj bo palačinka.
Nanjo dodamo še sladko smetano in sladica je pripravljena.
Tudi v kuhinji je potrebna kreativnost. Lučka Glaser
Palačinke lahko pripravimo tudi malo drugače
- Pirine palačinke z rozinami.
- Zebraste palačinke, ki vedno uspejo.
- Bananine palačinke.
- Palačinke brez jajc.
- Ajdove palačinke.
- Palačinke iz polnozrnate moke.
- Gratinirane palačinke z makom.
- Kutinove gratinirane palačinke.
- Gratinirane skutine palačinke.
- Gratinirane palačinke z zelenjavo.
- Gratinirane palačinke z jurčki.
- Kaneloni s šunko in sirom.