Jabolčni puding
Print Friendly, PDF & Email

Jabolčni puding je nežnega in sladkobnega okusa, pri katerim se prepletajo okusi jabolk in vanilje. Ponudimo ga lahko v vseh letnih časih, ob vsakem času dneva, kot del kosila, malice ali večerje, prileže se tudi ob čaju, kakavu ali kavici.

Jabolčni puding

Pripomočki za pripravo jabolčnega pudinga

  • palični mešalnik

Sestavine za pripravo jabolčnega pudinga

Za šest oseb:

  • 400 g olupljenih in na drobno narezanih jabolk (lahko tudi zamrznjenih)
  • 900 ml vode
  • 20 g rjavega ali belega sladkorja
  • 1/2 žličke mletega cimeta
  • 2 vrečki praška za vaniljev puding

Postopek za pripravo jabolčnega pudinga

Jabolka operemo in jih olupimo, narežemo jih na manjše koščke in jih stresemo v lonec, dolijemo 800 ml vode in jih kuhamo 15 do 20 minut, oziroma toliko časa, da so jabolka zmehčana.Jabolčni puding

V skodelico stresemo puding, dodamo še sladkor in cimet in sestavine dobro premešamo, nato dodamo še 100 ml hladne vode in ponovno dobro premešamo, da dobimo gosto tekočo maso.S paličnim mešalnikom sesekljamo kuhana jabolka, da dobimo gladko kašasto maso, jo damo na štedilnik, da zavre nazaj. Med vrenjem in stalnim mešanjem dodamo puding in kuhamo še 2 do 3 minute, oziroma toliko časa, kot so navodila proizvajalca pudinga.

Še vroč jabolčni puding nalijemo v pripravljene kozarce, ki jih pred polnjenem segrejemo da nam ne počijo, lahko pa si pomagamo tako, da jih polnimo na kovinski podlagi. Na sobno temperaturo ohlajene in napolnjene kozarce postavimo v hladilnik.

Jabolčni puding

Pred postrežbo jabolčni puding lahko dekoriramo s sadjem ali piškoti, ki jih imamo na razpolago, za sladkosnede pa lahko dodamo samo sladko smetano.

Jabolčni puding

Hitro in enostavno, okusno in zapeljivo, za vse generacije ob vsakem času. Lučka Glaser

Še nekaj nasvetov za pripravo pudingov drugačnih okusov

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor