Lučkina enolončnica
Print Friendly, PDF & Email

Lučkina enolončnica je lahka, vendar nasitna enolončnica, ki vsebuje veliko mineralov in tudi vitaminov, da našemu telesu z uživanjem prinese veliko potrebnih snovi za optimalno delovanje. Po uživanju tako pripravljene enolončnice tudi po obroku obdržimo maksimalno energije, saj se hranila počasi sproščajo v kri in nimamo hitre porasti sladkorja v krvi, zato jo priporočam vsem ljudem, ki želijo uživati zdravo prehrano, priporočam pa jo tudi diabetikom.

Lučkina enolončnica

Pripomočki za pripravo Lučkine enolončnice

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za Lučkino enolončnico

Za 6 oseb:

  • 400 g piščančjega mesa brez kosti in kože
  • 200 g čebule
  • 300 g korenja
  • 300 g stročjega fižola
  • 200 g inka kumaric, lahko jih nadomestite z zelenjavo po vaši želji ( bučke, cvetača, brokoli, grah, koleraba…)
  • 800 g krompirja
  • 80 ml olja
  • 1500 ml vode
  • 2 lista lovorja
  • morska sol po okusu
  • poper po želji

Postopek priprave Lučkine enolončnice

Uporabimo lahko zamrznjen ali pa svež stročji fižol, ki pa mora biti narezan na 3 do 4 cm, tudi inka kumarice ali zelenjavo, ki jo nadomesti, narežemo na manjše kose, da je v velikosti 3 do 4 cm. Piščančje meso narežemo na manjše kose 2 do 3 cm, meso naj bo brez kože. Čebulo olupimo in nasekljamo.Lučkina enolončnicaKorenček ostrgamo, odstranimo slabe dele in prerežemo na štiri dele ter narežemo na manjše koščke približno na 1 cm, krompir olupimo in narežemo na manjše kose, da so primerno veliki 2 do 3 cm.Lučkina enolončnicaV posodo najprej damo olje in ga rahlo segrejemo, potem dodamo pripravljeno čebulo, korenček in meso, vse sestavine pražimo med stalnem mešanjem 5 do 6 minut.

Nato dodamo krompir, stročji fižol in inka kumarice ali narezano zelenjavo, ki smo jo uporabili namesto inka kumaric in zalijemo z vodo, ter posolimo.Lučkina enolončnicaLučkino enolončnico kuhamo pokrito, da vitamini in minerali ostanejo v loncu in nam ne izhlapijo, kuhamo 15 do 20 minut, da se krompir zmehča.

Lučkina enolončnica

Ko je krompir mehak, je Lučkina enolončnica kuhana, ponudimo jo še vročo, po želji zraven ponudimo še poper.

Lučkina enolončnica

Da bomo kvalitetno in zdravo jedli, sem vam pripravila recept za Lučkino enolončnico. Lučka Glaser

Kaj lahko ponudimo zraven Lučkine enolončnice:

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor