Hitra mehiška omaka (dip)
Hitra mehiška omaka (dip) je slastna omaka, ki se prileže vsem prigrizkom. Vanjo lahko pomakamo tortilja čips, grisine, popečene kruhke, najbolje pa se poda noro dobrim hrustljavim njokom. Omaka je pripravljena v zelo kratkem času, njena priprava pa ne zahteva posebnih kuharskih veščin.
Hitra mehiška omaka (dip) – pripomočki
- skleda
- deska za rezanje
- nož
- žlica
Hitra mehiška omaka (dip) – sestavine
(za 250 ml omake)
- 100 ml kisle smetane
- 100 ml čvrstega jogurta 3,2% m.m.
- polovica jedilne žlice majoneze
- 1 strok česna
- vejica svežega peteršilja
- sol
Hitra mehiška omaka (dip) – postopek
Česen olupimo, nasekljamo na drobne koščke. Peteršilj operemo in nasekljamo na drobne koščke. V kozico damo kislo smetano, jogurt, majonezo, nasekljana peteršilj in česen ter solimo po lastnem okusu.
Vse skupaj premešamo in hitra mehiška omaka (dip) je gotova.
Pa dober tek!