Pikantna paradižnikova omaka s piščancem
Print Friendly, PDF & Email

Pikantna paradižnikova omaka s piščancem je odlična izbira za vse, ki želite pripraviti hitro in okusno kosilo. Prav tako je dobra rešitev za nenapovedane goste, saj se jo hitro pripravi.

Pikantna paradižnikova omaka s piščancem

Kaj potrebujemo za paradižnikovo omako s piščancem?

  • posodo za mariniranje mesa
  • ponev

Sestavine za paradižnikovo omako s piščancem:

  • olivno olje
  • 2 manjši čebuli
  • pol kavne žličke suhega čilija
  • pol svežega pekočega čilija
  • 300 g piščančjega fileja
  • 200 ml (domače) paradižnikove mezge ali pelatov
  • 1 srednje velik svež paradižnik
  • 1 jušna žlica suhega paradižnika
  • ščepec soli in popra
  • rdeči riž (kot priloga)

Postopek:

Piščančji file narežemo na manjše kocke in ga v posodi premešamo z 2 jušnima žlicama olivnega olja, ščepcem popra in polovično kavne žlice suhega čilija. Tako pripravljeno meso mariniramo vsaj pol ure.

Pikantna paradižnikova omaka s piščancem

Nato na ponvi segrejemo malo olja in na njem pražimo drobno narezano čebulo. Ko slednja porumeni, ji dodamo marinirano meso in svež paradižnik in čili, ki smo ga predhodno narezali na kolobarje.

Pikantna paradižnikova omaka s piščancem

Vse skupaj premešamo in kratek čas mešamo na zmernem ognju. Nato dodamo še sušeni paradižnik.

Pikantna paradižnikova omaka s piščancem

Še 5 minut mešamo na ognju, potem dodamo ščepec soli in paradižnikovo mezgo. Lahko dodamo tudi malo vode, če želimo omako razredčiti.

Pikantna paradižnikova omaka s piščancemPočakamo, da zavre in nato odstavimo z ognja. Postrežemo lahko z različno prilogo, kot sta recimo rdeči riž ali pire krompir. Po želji lahko jed popestrimo tudi s svežim peteršiljem. Tako pripravljena omaka je zelo okusna in pravega domačega okusa, ki se mu tovarniške, vnaprej pripravljene omake ne morejo približati. Če ne verjamete, se prepričajte in jo pripravite za kosilo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor