Tržaška omaka
Print Friendly, PDF & Email

Tržaška omaka je pika na i zlasti pri morskih jedeh. Tudi na pici se prileže. Česen ji daje intenzivno in nezgrešljivo aromo, peteršilj pa čudovito zeleno barvo.

 

trzaska-omaka

Tržaška omaka – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • majhna skodelica
  • jedilna žlica

Tržaška omaka – sestavine:

(za 1 porcijo)

  • šop peteršilja (cca. 10 g)
  • 1 strok česna
  • 3 jedilne žlice olivnega olja

Tržaška omaka – priprava:

Peteršilj operemo in osmukamo liste. Porabimo lahko tudi drobna stebelca. Česen olupimo.

trzaska-omakaPeteršilj in česen čim bolj na drobno nasekljamo.

trzaska-omaka trzaska-omakaOboje prestavimo v manjšo posodo in dolijemo olivno olje ter premešamo.

trzaska-omakaOmako pustimo stati vsaj pol ure, da česen do konca razvije svojo aromo. Zaradi intenzivnega okusa česna je najbolje, da omako postrežemo ločeno v posebni posodi, da si jo gostje lahko postrežejo po lastnem okusu.

trzaska-omakaOmake ne pripravljamo na zalogo, ampak vedno pripravimo svežo.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor