Veganska kisla smetana
Veganska kisla smetana je zelo enostaven recept, pripravi pa jo lahko kdorkoli in to kar doma. Ima lastnosti kisle smetane, vendar je popolnoma veganska. Uporabimo pa jo lahko vsepovsod, v juhah, zavitkih, kot dodatek k jedem. Prav tako se bo odlično podala tudi k tortiljami, ki so priljubljeni grižljaji med prijatelji :).
Pripomočki za pripravo veganske kisle smetane:
- žlica
- blender
Sestavine za pripravo veganske kisle smetan:
(za cca. 200 ml)
- 200 g tofuja (navadnega ali dimljenega)
- sok polovice limone
- sol
- poper
- 100 ml vode
Postopek priprave veganske kisle smetane:
Tofu bomo zrezali na kose. Postavimo ga v blender.
Dodamo vodo in pričnemo z mešanjem.
Med mešanjem večkrat odprimo posodo in s pomočjo žlice strgamo tofu, ki se je nabral na stenah. Tako ga bomo res zmešali in pridobili slastno zmes brez grudic.
Sedaj dodamo sol in poper in nadaljujemo z mešanjem. V kolikor se nam masa zdi pregosta lahko dodamo še nekaj žlic vode.
Ko je veganska kisla smetana pripravljena, jo preselimo v drugo posodo. Lahko jo uporabimo takoj, prav tako pa jo lahko spravimo v hladilnik in hranimo nekje 2 do 3 dni.
Le uživajte!