Veganska kisla smetana
Print Friendly, PDF & Email

Veganska kisla smetana je zelo enostaven recept, pripravi pa jo lahko kdorkoli in to kar doma. Ima lastnosti kisle smetane, vendar je popolnoma veganska. Uporabimo pa jo lahko vsepovsod, v juhah, zavitkih, kot dodatek k jedem. Prav tako se bo odlično podala tudi k tortiljami, ki so priljubljeni grižljaji med prijatelji :).

Veganska kisla smetana (6)Pripomočki za pripravo veganske kisle smetane:

  • žlica
  • blender

Sestavine za pripravo veganske kisle smetan:

(za cca. 200 ml)

  • 200 g tofuja (navadnega ali dimljenega)
  • sok polovice limone
  • sol
  • poper
  • 100 ml vode

Postopek priprave veganske kisle smetane:

Tofu bomo zrezali na kose. Postavimo ga v blender.

Veganska kisla smetana (1)Dodamo vodo in pričnemo z mešanjem.

Veganska kisla smetana (2)Med mešanjem večkrat odprimo posodo in s pomočjo žlice strgamo tofu, ki se je nabral na stenah. Tako ga bomo res zmešali in pridobili slastno zmes brez grudic.

Veganska kisla smetana (3)Sedaj dodamo sol in poper in nadaljujemo z mešanjem. V kolikor se nam masa zdi pregosta lahko dodamo še nekaj žlic vode.

Veganska kisla smetana (4)Ko je veganska kisla smetana pripravljena, jo preselimo v drugo posodo. Lahko jo uporabimo takoj, prav tako pa jo lahko spravimo v hladilnik in hranimo nekje 2 do 3 dni.

Veganska kisla smetana (5)

Le uživajte!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor