Sezamova omaka
Print Friendly, PDF & Email

Sezamova omaka iz paste svetlega sezama (tahinija) se odlično poda k vsem ocvrtim (npr. falafel) in pečenim jedem (npr. sladki krompir iz pečice ali pečena cvetača z začimbami). Omaka izvira iz Bližnjega vzhoda, kjer je poznana pod izrazom tehina. Priprava je čisto preprosta in vzame manj  kot 5 minut.

sezamova-omakaSezamova omaka – pripomočki:

  • skleda
  • skodelica
  • čajna žlička
  • jedilna žlica
  • merilna posoda za tekočine
  • kuhinjska tehtnica

Sezamova omaka – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 250 g svetlega tahinija
  • 2 dl vode
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke česna v granulah
  • ščep timijana za okras

Sezamova omaka – priprava:

Tahini, vodo, sol in česen dajte v primerno veliko skledo.

sezamova-omaka sezamova-omakaVse sestavine dobro premešajte, da dobite lepo gladko maso. Količino česna in soli prilagodite svojemu okusu. Če želite bolj tekočo omako, dodajte malo več vode.

sezamova-omakaUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor