Sezamova omaka
Sezamova omaka iz paste svetlega sezama (tahinija) se odlično poda k vsem ocvrtim (npr. falafel) in pečenim jedem (npr. sladki krompir iz pečice ali pečena cvetača z začimbami). Omaka izvira iz Bližnjega vzhoda, kjer je poznana pod izrazom tehina. Priprava je čisto preprosta in vzame manj kot 5 minut.
Sezamova omaka – pripomočki:
- skleda
- skodelica
- čajna žlička
- jedilna žlica
- merilna posoda za tekočine
- kuhinjska tehtnica
Sezamova omaka – sestavine:
(za 4 osebe)
- 250 g svetlega tahinija
- 2 dl vode
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke česna v granulah
- ščep timijana za okras
Sezamova omaka – priprava:
Tahini, vodo, sol in česen dajte v primerno veliko skledo.
Vse sestavine dobro premešajte, da dobite lepo gladko maso. Količino česna in soli prilagodite svojemu okusu. Če želite bolj tekočo omako, dodajte malo več vode.
Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.3]