Zeliščna jogurtova omaka
Zeliščna jogurtova omaka je najbolj vsestranska omaka, kar si jih lahko zamislite. Prilega se k vsem vrstam mesa, odlična je poleg jedi z žara, prav tako pa jo boste vzljubili poleg slanih prigrizkov. Zanjo potrebujete le jogurt ter poljubna zelišča in začimbe – to je to! Priprava je enostavna in hitra, rezultat pa božanski.
Zeliščna jogurtova omaka – potrebščine:
- posodica
- nož in rezalna podlaga
- žlica
Zeliščna jogurtova omaka – sestavine:
- približno 200 g grškega jogurta
- 2 stroka česna
- vejica svežega rožmarina
- vejica svežega origana
- nekaj vršičkov sveže mete
- sol, poper, sladka ali pikantna rdeča paprika v prahu
Zeliščna jogurtova omaka – priprava:
Vsa zelišča splahnemo pod hladno vodo in osušimo s tresenjem. Česen olupimo. Vsa zelišča in česen drobno sesekljamo.
V posodico damo jogurt ter mu primešamo sesekljana zelišča in česen, sol, poper in papriko v prahu.
Vse sestavine dobro premešamo in po okusu dodatno začinimo. Omako lahko postrežemo takoj še boljša pa bo, če jo bomo pustili stati čez noč. Tako se bodo okusi prepojili in okrepili.
Tako pripravljena omaka je sanjska priloga krompirjevemu čipsu, hrustljavim krompirjevim rezinam (na sliki spodaj), piščancu na soli, mesu, ribam in zelenjavi iz žara, uorabimo pa jo lahko tudi kot okusen solatni preliv.
Po želji lahko zelišča in začimbe dodate ali zamenjate. Poigrajte se z okusi, eksperimentirajte – čarajte! Omake, ki jih boste pripravili bodo resnično sanjske.
Dober tek!