Domača bešamel omaka (Besciamella)
Print Friendly, PDF & Email

Nepogrešljivo omako, ki izvira in Italije in Francije lahko uporabimo v različnih receptih, kot so lasagne, testenine, omake itd. Omaka bogatega okusa, ki bo popestrila vsak krožnik je zelo preprosta za pripravo.

 Domača bešamel omaka

Pripomočki za domačo bešamel omako:

  • metlica za mešanje
  • ponev

Sestavine za domačo bešamel omako:

  • 500 ml mrzlega mleka
  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • muškatni orešček

Postopek priprave domače bešamel omake:

V ponvi segrejemo maslo in moko. Vse skupaj premešajo z metlico. Ko je maslo popolnoma stopljeno dodamo mrzlo mleko. Mešamo vse skupaj na zmernem ognju približno 10 minut oziroma dokler ne nastane gosta omaka.

Domača bešamel omaka (Besciamella)

Ponev odstavimo iz ognja, solimo omako in dodamo muškatni orešček.

Domača bešamel omaka (Besciamella)

Namig
Bešamel lahko pripravimo tudi s sojinim ali riževim mlekom, za vse tiste, ki ste alergični na gluten pa tudi z brezglutensko moko.

 

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.5]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor