Paradižnikova omaka
Print Friendly, PDF & Email

Paradižnikova omaka za testenine je zagotovo eden izmed tistih receptov, ki jih je dobro imeti pri roki v današnjem hitrem tempu življenja. Okusna in hitro pripravljena omaka vam bo olajšala kuho v napetih delovnih dnevih. Omaka je priljubljena tudi pri študentih. Spomnim se svojih študentskih dni in druženja ob ‘pašti s pomidori’ in kozarčkom vina. Okusno kosilo si lahko pripravite v manj kot pol ure.

paradiznikova-omakaParadižnikova omaka – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • kuhinjska tehtnica
  • kozica s pokrovko
  • jedilna žlica
  • čajna žlička
  • kuhalnica
  • skodelica

Paradižnikova omaka – sestavine:

(za 1 porcijo)

  • 200 g paradižnika
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 2 stroka česna
  • 2 jedilni žlici olja
  • 1/2 čajne žličke suhe bazilike

Podmet za zgostitev (po potrebi):

  • 1/2 jedilne žlice koruznega škroba
  • 2 žlici hladne vode

Paradižnikova omaka – priprava:

Paradižnik operemo in nasekljamo na kocke. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Namesto svežega paradižnika lahko uporabimo tudi pelate iz konzerve.

paradiznikova-omakaV kozici segrejemo olje in na hitro prepražimo kumino in česen.

paradiznikova-omakaDodamo paradižnik in dušimo 10 minut, da se paradižnik razpusti. Omako ob občasnem mešanju kuhamo še dodatnih 5-10 minut, da izpari čim več vode. Če nimamo časa čakati, lahko za zgostitev omake pripravimo podmet. Koruzni škrob (lahko tudi navadno moko) zmešamo s hladno vodo in nato vlijemo v paradižnikovo omako. Premešamo in pokuhamo 1-2 minuti, da se omaka zgosti.

Poljubne testenine skuhamo po navodilih z embalaže, damo na krožnik in prelijemo s paradižnikovo omako.

paradiznikova-omakaUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor