Marinada iz mandarin
Marinada iz mandarin je aromatična omaka, s katero lahko mariniramo ali prelijemo mesne in zelenjavne jedi. Na ta način jedem izboljšamo vonj in ustvarimo polnejši okus.
Marinada iz mandarin – pripomočki:
- skodelica
- žlica
- nož
- deska za rezanje
Marinada iz mandarin – sestavine:
- 0,5 dl olivnega olja
- 2 mandarini
- ščepec popra
- ščepec soli
- ščepec sladkorja
- ščepec karija
- ščepec kurmume
- pol kavne žličke mletega cimeta
Marinada iz mandarin – postopek:
V skodelico damo 3 žlice olivnega olja, ščepec sladkorja, soli ter vse ostale začimbe. Dobro premešamo.
Olupimo 2 mandarini in odstranimo čimveč belih nitk, ki bi lahko pogrenile marinado.
Iz mandarin stisnemo sok (kar z roko) ter ga dodamo v skodelico. Prilijemo še preostanek olivnega olja in dobro premešamo.
Seveda ostankov mandarin ne zavržemo (ali pojemo 🙂 ), ampak jih na drobno sesekljamo ter dodamo v marinado.
Marinada iz mandarin se odlično poda k mesnim jedem, še posebej k piščancu. Če zmanjšamo količino olivnega olja, jo lahko uporabimo kot preliv za piščančjo rolado v listnatem testu. Odlično izboljša tudi okus in aromo hokaido buče.
Dober tek!