Tzatziki s priokusom mete
Print Friendly, PDF & Email

Popestrimo si svoje vsakdanje obroke s preprostim tzatzikijem s priokusom mete. To okusno grško omako lahko postrežete ob surovi zelenjavi, narezani na palčke, ali raznovrstnim ocvrtim jedem.

tzatziki_s_priokusom_mete_2

Pripomočki za tzatziki s priokusom mete:

  • deska za rezanje
  • nož
  • žlica
  • lupilec
  • cedilo
  • strgalnik (električni ali navadni)
  • stirač za česen

Sestavine za tzatziki s priokusom mete:

  • tzatziki_s_priokusom_mete_11 srednje velika kumara
  • 200 g grškega jogurta
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • 4 listi mete
  • balzamični kis
  • poper (po želji)
  • sol

Postopek priprave za tzatziki s priokusom mete:

Kumaro olupimo, razpolovimo in odstranimo semena. Polovički drobno naribamo, posolimo in pustimo stati na cedilu pol ure, da tekočina odteče.

tzatziki_s_priokusom_mete_4

Vmes večkrat premešamo z žlico, tako da na koncu dobimo že skoraj kašo.

tzatziki_s_priokusom_mete_6

Liste mete drobno sesekljamo in pomešamo s strtim česnom.

tzatziki_s_priokusom_mete_5

Obe sestavini dodamo grškemu jogurtu in dobro premešamo. Na koncu še zakisamo z balzamičnim kisom ter dodamo olivno olje.

tzatziki_s_priokusom_mete_7

Naribane in ožete kumare nato vmešamo med jogurtovo mešanico. Omako lahko ponudimo z izborom zelenjave v obliki palčk ali s hrustljavimi piščančjimi krhlji.

tzatziki_s_priokusom_mete_3

Omako lahko pripravimo tudi dan prej in jo hranimo v hladilniku. Tako shlajena privzame aromo mete in česna in ima še slajši okus.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor