Tzatziki s priokusom mete
Popestrimo si svoje vsakdanje obroke s preprostim tzatzikijem s priokusom mete. To okusno grško omako lahko postrežete ob surovi zelenjavi, narezani na palčke, ali raznovrstnim ocvrtim jedem.
Pripomočki za tzatziki s priokusom mete:
- deska za rezanje
- nož
- žlica
- lupilec
- cedilo
- strgalnik (električni ali navadni)
- stirač za česen
Sestavine za tzatziki s priokusom mete:
- 1 srednje velika kumara
- 200 g grškega jogurta
- 2 stroka česna
- olivno olje
- 4 listi mete
- balzamični kis
- poper (po želji)
- sol
Postopek priprave za tzatziki s priokusom mete:
Kumaro olupimo, razpolovimo in odstranimo semena. Polovički drobno naribamo, posolimo in pustimo stati na cedilu pol ure, da tekočina odteče.
Vmes večkrat premešamo z žlico, tako da na koncu dobimo že skoraj kašo.
Liste mete drobno sesekljamo in pomešamo s strtim česnom.
Obe sestavini dodamo grškemu jogurtu in dobro premešamo. Na koncu še zakisamo z balzamičnim kisom ter dodamo olivno olje.
Naribane in ožete kumare nato vmešamo med jogurtovo mešanico. Omako lahko ponudimo z izborom zelenjave v obliki palčk ali s hrustljavimi piščančjimi krhlji.
Omako lahko pripravimo tudi dan prej in jo hranimo v hladilniku. Tako shlajena privzame aromo mete in česna in ima še slajši okus.
Naj vam tekne!