Milijonska juha s porom v 10 minutah
Print Friendly, PDF & Email

Milijonska juha s porom je kuhana v 10 minutah, poleg tega pa je še okusna, lahka, kremasta, sladko slana. Po tem receptu pripravljena juha nas nasiti, očisti trebušček, uredi prebavo, priporočam jo za vse generacije od malčkov do starejših. Ponudimo jo lahko za samostojno jed za zajtrk, malico ali večerjo, ob kosu domačega kruha ali pa za toplo predjed za kosilo.

Po milijonski juhi s porom lahko potrosimo na drobno narezan svež peteršilj ali pa drobnjak. Dober tek vam želim.

Milijonska juha s porom kuhana v 10 minutah

Milijonska juha s porom – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Milijonska juha s porom – sestavine

Za 8 oseb:

  • 30 ml olja
  • 100 g očiščenega pora
  • 100 g očiščenega korenja
  • 100 ml pšeničnega zdroba
  • 2000 ml vode ali kokošje, kostne, svinjske, goveje čiste juhe
  • morska sol po okusu
  • poper po želji
  • po želji: sveže narezan peteršilj ali drobnjak

Milijonska juha s porom – postopek

Por dobro očistimo in operemo, nato ga po dolžini prerežemo, večjega na štiri dele, manjšega pa na polovico, prečno jih narežemo na tanke kratke rezance.

Korenček operemo in mu odrežemo slabe dele, nato ga nasekljamo v sekljalniku ali pa nastrgamo na strgalniku.

Milijonska juha s porom

V lonec damo olje in na njem med stalnim mešanjem cca. 3 minute pražimo por in korenček, ki smo ju rahlo posolili.

Milijonska juha s porom

Ko se zelenjava malo zmehča in spremeni barvo, ji dodamo pšenični zdrob, ki ga tudi umešamo med zelenjavo.

Milijonska juha s porom

Vse skupaj zalijemo z ogreto vodo ali juho, mešamo, da juha zavre in kuhamo še 5 minut, juha je pripravljena, da jo ponudimo.

Milijonska juha s porom

Milijonsko juho s porom ponudimo še vročo, v skodelicah, skledicah ali pa v krožniku. Po želji jo potrosimo z drobnjakom ali peteršiljem. Ljubitelji popra po jo lahko še popoprajo.

Milijonska juha s porom

Milijonska juha s porom v 10 minutah je vedno slastna, lahka, ki nam očisti in uravnava prebavo ter naše želodčke. Lučka Glaser

Zraven milijonske juhe s porom lahko za samostojen obrok ponudimo doma pečen kruh

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor