Milijonska juha s porom v 10 minutah
Milijonska juha s porom je kuhana v 10 minutah, poleg tega pa je še okusna, lahka, kremasta, sladko slana. Po tem receptu pripravljena juha nas nasiti, očisti trebušček, uredi prebavo, priporočam jo za vse generacije od malčkov do starejših. Ponudimo jo lahko za samostojno jed za zajtrk, malico ali večerjo, ob kosu domačega kruha ali pa za toplo predjed za kosilo.
Po milijonski juhi s porom lahko potrosimo na drobno narezan svež peteršilj ali pa drobnjak. Dober tek vam želim.
Milijonska juha s porom – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Milijonska juha s porom – sestavine
Za 8 oseb:
- 30 ml olja
- 100 g očiščenega pora
- 100 g očiščenega korenja
- 100 ml pšeničnega zdroba
- 2000 ml vode ali kokošje, kostne, svinjske, goveje čiste juhe
- morska sol po okusu
- poper po želji
- po želji: sveže narezan peteršilj ali drobnjak
Milijonska juha s porom – postopek
Por dobro očistimo in operemo, nato ga po dolžini prerežemo, večjega na štiri dele, manjšega pa na polovico, prečno jih narežemo na tanke kratke rezance.
Korenček operemo in mu odrežemo slabe dele, nato ga nasekljamo v sekljalniku ali pa nastrgamo na strgalniku.
V lonec damo olje in na njem med stalnim mešanjem cca. 3 minute pražimo por in korenček, ki smo ju rahlo posolili.
Ko se zelenjava malo zmehča in spremeni barvo, ji dodamo pšenični zdrob, ki ga tudi umešamo med zelenjavo.
Vse skupaj zalijemo z ogreto vodo ali juho, mešamo, da juha zavre in kuhamo še 5 minut, juha je pripravljena, da jo ponudimo.
Milijonsko juho s porom ponudimo še vročo, v skodelicah, skledicah ali pa v krožniku. Po želji jo potrosimo z drobnjakom ali peteršiljem. Ljubitelji popra po jo lahko še popoprajo.
Milijonska juha s porom v 10 minutah je vedno slastna, lahka, ki nam očisti in uravnava prebavo ter naše želodčke. Lučka Glaser
Zraven milijonske juhe s porom lahko za samostojen obrok ponudimo doma pečen kruh
- Enostaven recept za beli kruh
- Čemažev polnozrnati kruh.
- Polnozrnat kruh z dodano moko leskovih mačic.
- Rahel polnozrnati kruh, ki se ne drobi.
- Rahle polnozrnate bige brez gnetenja.
- Nočni polnozrnat kruh z bučnimi semeni.
- Nočni kruh iz polnozrnate in črne moke.
- Nočni črni kruh.
- Bel kruh z drožmi.
- Enkrat vzhajan ajdov kruh z orehi.