Buče v zelenjavni enolončnici
Print Friendly, PDF & Email

Zelenjavna enolončnica, v kateri se sladko slano prepletajo okusi različne zelenjave in slanine. Je gosta juha, ki je nasitna in jo ponudimo kot samostojni obrok.

Bučna juha po mehiško

Buče v zelenjavni enolončnici – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Buče v zelenjavni enolončnici – sestavine

Za 6 oseb:

  • 1000 g jedilnih buč (svežih ali zamrznjenih)
  • 350 g krompirja
  • 70 g čebule ali 20 g že pražene
  • 2 žlici sesekljanega česna
  • 200 g hamburške slanine
  • 150 g masla
  • 300 g graha (svežega ali zamrznjenega)
  • 3 listi lovorja
  • 1000 ml vode
  • morska sol po okusu
  • poper po želji

Buče v zelenjavni enolončnici – postopek

Za pripravo bučne zelenjavne enolončnice, si moramo vzeti dovolj časa, saj lupljenje buč je kar zamudno delo, pripravimo in na manjše koščke narežemo tudi ostale sestavine.

Narezane buče in krompir stresemo v lonec, v katerem smo raztopili maslo in med mešanjem pražimo 4 do 5 minut, zraven prepražimo tudi nasekljano čebulo, če nimamo že prepražene.

Bučna juha po mehiško

Nato dodamo še vse ostale sestavine: pražena čebula (če uporabljamo takšno), liste lovorja, na drobno narezano hamburško slanino, grah in zdrobljen česen.

Bučna juha po mehiško

Sestavine zalijemo z vodo in premešamo, nato lonec pokrijemo in, ko vse skupaj zavre, posolimo in na zmernem ognju v pokritem loncu kuhamo 40 do 50 minut.

Bučna juha po mehiško

Ko je bučna enolončnica kuhana, jo ponudimo z domačim kruhom, če je kaj nam ostane, je naslednji dan še okusnejša.

Bučna juha po mehiško

Za marsikoga imajo buče odklonilni prizvok, zato vsakemu priporočam, da obrok iz buč najprej poizkusi, potem pa izrazi svoje mnenje. Lučka Glaser

Kos domačega kruha pa dodatno obogati bučno zelenjavno  enolončnico.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor