Svinjski zrezki s čebulo
Print Friendly, PDF & Email

Kljub temu, da svinjsko meso ni najbolj dobrodošlo na zdravem jedilniku, ga ljudje po svetu množično uživajo in je prav, da se tudi na naši mizi občasno pojavi. Pomembno je, da je dobro termično obdelano in začinjeno. Zrezki s čebulo so okusna glavna jed, h kateri sem pripravila ocvrte gresove kroglice in štorovke v omaki. Čebula se prav lepo zlije z okusom zrezkov in ga še poudari, tako, da so svinjski zrezki s čebulo zadetek za vse ljubitelje okusno pripravljene svinjine.

Svinjski zrezki v omaki

Svinjski zrezki s čebulo – pripomočki

  • pekač
  • deska za rezanje
  • nož
  • ponev
  • pečica

Svinjski zrezki s čebulo – sestavine

Za 5 oseb

  • Svinjski zrezki s čebulo800 g svinjskega mesa
  • 5 velikih žlic olivnega olja
  • 1 velika žlica gorčice
  • sol
  • poper
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 0,5 dl tople vode

Svinjski zrezki s čebulo – postopek

Kos svinjskega mesa oplaknemo, osušimo in narežemo na zrezke.

Svinjski zrezki s čebulo

Zrezke posolimo, popopramo in premažemo z gorčico in jih pustimo nekaj časa, da se prepojijo.

Svinjski zrezki s čebulo

Čebulo narežemo na ne čisto tanke kolobarje in popečemo na olivnem olju z obeh strani, da se lepo obarvajo.

Svinjski zrezki s čebulo

Med tem časom, ko pražimo čebulo, zrezke na hitro z obeh strani popečemo. Prepraženi čebuli malo pred zaključkom praženja dodamo sesekljan česen in ga pražimo le toliko, da zadiši.

Svinjski zrezki s čebulo

V pekač zložimo popečene zrezke, gor položimo prepraženo čebulo s česnom in prilijemo vodo.

Svinski zrezki s čebulo

Pekač pokrijemo z alu folijo in damo v prej segreto pečico na 190 stopinj Celzija. Pokrito pečemo 20 minut. Po 20 minutah odstranimo folijo in pečemo odkrito še nadaljnjih 15 minut oz. toliko časa, da se lepo obarvajo. Ne smemo jih peči predolgo, da ostanejo sočni. Mmmmm kako diši! Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 42 Povprečno: 4.3]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor