Svinjski zrezki s čebulo
Kljub temu, da svinjsko meso ni najbolj dobrodošlo na zdravem jedilniku, ga ljudje po svetu množično uživajo in je prav, da se tudi na naši mizi občasno pojavi. Pomembno je, da je dobro termično obdelano in začinjeno. Zrezki s čebulo so okusna glavna jed, h kateri sem pripravila ocvrte gresove kroglice in štorovke v omaki. Čebula se prav lepo zlije z okusom zrezkov in ga še poudari, tako, da so svinjski zrezki s čebulo zadetek za vse ljubitelje okusno pripravljene svinjine.
Svinjski zrezki s čebulo – pripomočki
- pekač
- deska za rezanje
- nož
- ponev
- pečica
Svinjski zrezki s čebulo – sestavine
Za 5 oseb
800 g svinjskega mesa
- 5 velikih žlic olivnega olja
- 1 velika žlica gorčice
- sol
- poper
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 0,5 dl tople vode
Svinjski zrezki s čebulo – postopek
Kos svinjskega mesa oplaknemo, osušimo in narežemo na zrezke.
Zrezke posolimo, popopramo in premažemo z gorčico in jih pustimo nekaj časa, da se prepojijo.
Čebulo narežemo na ne čisto tanke kolobarje in popečemo na olivnem olju z obeh strani, da se lepo obarvajo.
Med tem časom, ko pražimo čebulo, zrezke na hitro z obeh strani popečemo. Prepraženi čebuli malo pred zaključkom praženja dodamo sesekljan česen in ga pražimo le toliko, da zadiši.
V pekač zložimo popečene zrezke, gor položimo prepraženo čebulo s česnom in prilijemo vodo.
Pekač pokrijemo z alu folijo in damo v prej segreto pečico na 190 stopinj Celzija. Pokrito pečemo 20 minut. Po 20 minutah odstranimo folijo in pečemo odkrito še nadaljnjih 15 minut oz. toliko časa, da se lepo obarvajo. Ne smemo jih peči predolgo, da ostanejo sočni. Mmmmm kako diši! Dober tek.