Slastni puranji zvitki
Print Friendly, PDF & Email

Imate puranje ali piščančje zrezke? Odlično! Namesto navadnih popečenih zrezkov naredite nekaj novega. Slastni puranji zvitki so hitro pripravljeno kosilo, pri čemer ne potrebujete veliko sestavin, so pa božanskega okusa in ne rabijo niti priloge, razen kakšnega koščka kruha.

Slastni puranji zvitki

Pripomočki za puranje zvitke:

  • ponev
  • pokrovka za ponev
  • deska za rezanje
  • nož
  • nekaj zobotrebcev
  • posoda
  • kuhalnica
  • bat za meso

Sestavine za puranje zvitke:

Za nadev:

  • 2 puranja zrezka
  • 50 ml kisle smetane
  • 1 jušna žlica koruze
  • nasekljana polovica srednje velike bučke
  • ščepec soli in popra

Za zavitke in omako:

  • 2 jušni žlici olivnega olja
  • 1 čajna žlička vegete
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • ščepec soli in popra
  • malo peteršilja za končni posip
  • po potrebi tudi voda

Postopek za pripravo puranjih zvitkov:

Najprej vzamemo puranja zrezka in ju potolčemo.

Slastni puranji zvitki

Nadev pripravimo tako, da damo v posodico vse sestavine in premešamo.

Slastni puranji zvitki

Na zrezka namažemo nadev in ju zavijemo ter ob straneh zapremo z zobotrebci. Ostal nam bo del nadeva in tako je tudi prav, saj ga bomo porabili v omaki.

Slastni puranji zvitki

V ponvi na olju popečemo zvitka z obeh strani, dokler ne dobita zlate barve.

Slastni puranji zvitki

Ko sta puranja zvitka dobila zlato-rjavo barvo in spustila svoj sok, jima dodamo preostanek nadeva, vegeto, ščepec soli in popra ter premešamo.

Slastni puranji zvitki

Po nekaj minutah dodamo še smetano za kuhanje. S kuhalnico premešamo in po potrebi, če se zdi pregosto, dodajamo vodo.

Slastni puranji zvitki

Zvitkov v omaki ni treba dolgo toplotno obdelovati, saj je puranje meso hitro obdelano, tako da je zadoščala prvotno segrevanje pred nastankom omake. Pomembno pa je, da po tem, ko smo naredili omako, pokrijemo s pokrovko, v nasprotnem nam bo omaka hitro izhlapela. In slastni puranji zvitki so pripravljeni hitro, končni rezultat pa je mehko, sočno meso, polno okusov. Da bo krožnik popoln tudi z vidika dekoracije, lahko poskrbimo z vejico peteršilja in nasekljanim peteršiljem, ki ga potresemo po jedi.

Slastni puranji zvitkiNaj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.1]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor