Gurmanska pica z ajdovo in riževo moko
Gurmanska pica z ajdovo in rižemo moko je odlična različica testa za vse tiste, ki ste alergični na gluten ali se ga izogibate. Ajdova in riževa moka namreč ne vsebujeta gluten, poleg tega pa sta zelo lahko prebavljivi moki. Poskusite gurmansko pico z ajdovo in riževo moko – navdušila vas bo!
Pripomočki za pripravo gurmanske pice z ajdovo in riževo moko:
- pekač
- peki papir
- posoda za mešanje
Sestavine za pripravo gurmanske pice z ajdovo in riževo moko:
- 100 g riževe moke
- 100 g ajdove polnozrnate moke
- 1/2 vrečke kvasa
- žlička soli
- žlica olivnega olja
- približno 100 ml vode
- poljubni nadev
Postopek priprave gurmanske pice z ajdovo in riževo moko:
V posodi bomo zmešali riževo in ajdovo moko.
Dodamo olivno olje, sol in kvas ter vse skupaj premešamo.
Nato dodamo vodo. Mesimo toliko časa da dobimo lepljivo zmes. V kolikor nam zmes ostaja trda dodamo malo vode, če pa je premehka dodamo kakšno žličko ajdove ali riževe moke.
Sedaj je naše testo za gurmansko pico pripravljeno. Položimo ga na pekač, na katerem smo predhodno položili peki papir. Pri tem si pomagamo z olivnim oljem, saj je zmes lepljiva in tako nam bo lažje razporediti testo na pekač.
Gurmansko pico z ajdovo in riževo moko sedaj poljubno obložimo. Postavimo jo v pečico in pečemo na 200°C približno 20 minut.
Naša gurmanska pica z ajdovo in riževo moko je sedaj pripravljena. Privoščite si jo brez kančka slabe vesti. Dober tek!