Peklenski steak
Print Friendly, PDF & Email

V kolikor obožujete steake, si hitro in preprosto želeno debelino in zapečenost peklenskega steaka pripravite doma. Ne potrebujete veliko, da je peklenski steak slasten, le slasten kos mesa in merico potrpežljivosti, da peklenski steak tudi počiva. Nikar ne bodite požrešni in ob čudovitih vonjavah ne zarežite vanj takoj.

Peklenski steak (1)

Pripomočki za peklensi steak:

  • ponev
  • kuhališče

Sestavine za peklenski steak:

  • 250 g T-bona ali kakšnega drugega primernega kosa govejega mesa
  • ščep soli
  • ščepec čilija
  • 1 žlica olivnega olja

Postopek za peklenski steak:

Olivno olje vtremo v kos mesa. Pečemo na vsaki strani 2 minuti.

Peklenski steak (2)

Po dveh minutah peke na obeh straneh, steak obrnemo vsako minuto. Pečemo do želene zapečenosti (rare, medium, well done).

Peklenski steak (3)

Posolimo in dodamo čili.

Peklenski steak (4)

Pustimo počivati vsaj 2/3 časa peke.

Peklenski steak (5)

Steak je slasten, če je meso iz ekološke predelave in če mu dovolimo primeren počitek po peki.

Peklenski steak (6)

Slasten dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor