Peklenski steak
V kolikor obožujete steake, si hitro in preprosto želeno debelino in zapečenost peklenskega steaka pripravite doma. Ne potrebujete veliko, da je peklenski steak slasten, le slasten kos mesa in merico potrpežljivosti, da peklenski steak tudi počiva. Nikar ne bodite požrešni in ob čudovitih vonjavah ne zarežite vanj takoj.
Pripomočki za peklensi steak:
- ponev
- kuhališče
Sestavine za peklenski steak:
- 250 g T-bona ali kakšnega drugega primernega kosa govejega mesa
- ščep soli
- ščepec čilija
- 1 žlica olivnega olja
Postopek za peklenski steak:
Olivno olje vtremo v kos mesa. Pečemo na vsaki strani 2 minuti.
Po dveh minutah peke na obeh straneh, steak obrnemo vsako minuto. Pečemo do želene zapečenosti (rare, medium, well done).
Posolimo in dodamo čili.
Pustimo počivati vsaj 2/3 časa peke.
Steak je slasten, če je meso iz ekološke predelave in če mu dovolimo primeren počitek po peki.
Slasten dober tek!
Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]