Pečeni ribji fileji
Ponujam vam recept za hitro in preprosto narejeno kosilo. Pečeni ribji fileji so prava poslastica čarobnega okusa. Za izdelavo potrebujemo samo 5 sestavin in največ 30 minut. Kot prilogo vam predlagam, da postrežete kuhan krompir, pire krompir ali krompir dobre gospodinje.
Pečeni ribji fileji – pripomočki:
- električni sekljalnik
- pekač
- velika jušna žlica
- žlica za obračanje ribe
Pečeni ribji fileji – sestavine:
- 1 kg svežih ali zamrznjenih filejev osliča ali vitkega soma
- olivno olje
- 1 cela glava česna
- 5 velikih jušnih žlic narezanega svežega peteršilja
- sol
Pečeni ribji fileji – postopek:
V pekač vlijemo olivno olje, toliko da pokrije dno pekača. Odtaljene fileje osliča ali vitkega soma posolimo, obe strani povaljamo po dnu pekača in postavimo v pečico na 150 °C za 20 minut.
Po poteku dvajsetih minut, fileje previdno obrnemo na drugo stran in pečemo še 10 minut.
Med tem časom naredimo polivko za morske jedi tako, da v sekljalnik damo 10 velikih jušnih žlic olivnega olja, 5 žlic peteršilja in česen. Vse dobro sesekljamo.
Ko so fileji pečeni, jih preložimo na servirni krožnik in polijemo z narejeno polivko.
Dober tek.