Pečeni ribji fileji
PrintFriendly and PDF

Ponujam vam recept za hitro in preprosto narejeno kosilo. Pečeni ribji fileji so prava poslastica čarobnega okusa. Za izdelavo potrebujemo samo 5 sestavin in največ 30 minut. Kot prilogo vam predlagam, da postrežete kuhan krompir, pire krompir ali krompir dobre gospodinje.

Pečeni ribji fileji

Pečeni ribji fileji – pripomočki:

  • električni sekljalnik
  • pekač
  • velika jušna žlica
  • žlica za obračanje ribe

Pečeni ribji fileji – sestavine:

  • 1 kg svežih ali zamrznjenih filejev osliča ali vitkega soma
  • olivno olje
  • 1 cela glava česna
  • 5 velikih jušnih žlic narezanega svežega peteršilja
  • sol

Pečeni ribji fileji – postopek:

V pekač vlijemo olivno olje, toliko da pokrije dno pekača. Odtaljene fileje osliča ali vitkega soma posolimo, obe strani povaljamo po dnu pekača in postavimo v pečico na 150 °C za 20 minut.

Pečeni ribji fileji

Po poteku dvajsetih minut, fileje previdno obrnemo na drugo stran in pečemo še 10 minut.

Pečeni ribji fileji

Med tem časom naredimo polivko za morske jedi tako, da v sekljalnik damo 10 velikih jušnih žlic olivnega olja, 5 žlic peteršilja in česen.  Vse dobro sesekljamo.

Ko so fileji pečeni, jih preložimo na servirni krožnik in polijemo z narejeno polivko.

Pečeni ribji fileji

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?