Lepljivi prstki
Print Friendly, PDF & Email

Lepljivi prstki, oziroma sticky fingers so panirani piščančji trakci v koruznih kosmičih (corn flakes). Odlična zamenjava za klasično ocvrtega piščanca, ki vas bo presenetil s svojo hrustljavostjo na zunaj in mehkostjo znotraj.

lepljivi prstki 4

Lepljivi prstki- pripomočki:

  • deska
  • tri manjše posode ali krožniki za paniranje
  • večja posoda za cvrtje

Lepljivi prstki- sestavin:

(za 3 osebe)

  • 500 g piščančjih prsi
  • sol, poper, mleta paprika
  • 3 jajca
  • 1 manjša posoda moke
  • 1 manjša posoda koruznih kosmičev
  • olje za cvrtje (približno 3 dl)

Lepljivi prstki – priprava:

Piščančja prsa narežemo na trakce in jih začinimo s soljo, poprom in mleto papriko.

lepljivi prstki

Nato si pripravimo stvari za paniranje. V prvo posodo damo, v drugi zmešamo tri jajca, v tretjo pa koruzne kosmiče, ki jih z roko malo zdrobimo.

lepljivi prstki 1

Nato spaniramo piščanca. Najprej ga povaljamo v moki, nato v jajcih, nazadnje pa še v koruznih kosmičih.

lepljivi prstki 2Medtem ko paniramo piščanca, v večjo posodo nalijemo olje in ga segrejemo. Olje je dovolj vroče, kadar notri damo konico od kuhalnice in se okoli naredijo mehurčki. Nato damo notri spaniranega piščanca, ki se mora cel potopiti.

leplivi prstki 3Piščanca pečemo približno 5 minut na ne premočnem ognju. Ko so koruzni kosmiči rjave barve, je lepljivi piščanec pripravljen. Damo ga v posodo, kamor smo na dno dali servieto, da vpije malo maščobe.

lepljivi prstki 5

Leplivi piščanec se odlično poda ocvrtemu ali pečenemu krompirčku, zraven pa lahko ponudimo še kakšno omako, kamor bomo piščanca namakali, recimo jogurtovo ali žar omako.

Pa dober tek.

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.3]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor