Brstični ohrovt s polento, sezamom in popečeno slanino
Print Friendly, PDF & Email

Brstični ohrovt so majhne, slastne, zelene glavice zelenjave, ki  popestrijo zimske kulinarične užitke in telo oskrbijo z mnogimi potrebnimi vitamini. Današnji recept naredi brstični ohrovt neverjetno okusen in slasten.

brsticni-ohrovt-s-polento-sezamom-in-popeceno-slanino-4Brstični ohrovt s polento, sezamom in slanino – pripomočki:

  • lonec
  • nož
  • cedilo
  • ponev
  • žlica

Brstični ohrovt s polento, sezamom in slanino – pripomočki:

Sestavine zadoščajo za 2 osebi

  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 1 skodelica koruznega zdroba
  • sol (za ohrovt in za polento)
  • pol žličke domače vegete
  • 2 žlici sezamovih semen (za polento)
  • 4 rezine slanine
  • 2 žlički masla (1 žlička za ohrovt, 1 žlička za polento)

Brstični ohrovt s polento, sezamom in slanino – postopek:

Glavice brstičnega ohrovta operemo, očistimo in prerežemo na pol.

brsticni-ohrovt-s-polento-sezamom-in-popeceno-slanino-1V lonec nalijemo vodo, solimo in na hitro skuhamo brstični ohrovt. Vre naj cca. 5 minut. Glavice ohrovta se zelo hitro skuhajo, zato moramo paziti, da se nam ne razkuhajo. Fino je, če še čist malo zahrustajo.  Nato ga presipamo na cedilko in odcedimo.

brsticni-ohrovt-s-polento-sezamom-in-popeceno-slanino-2V ponvici segrejemo žličko masla in na njem prepražimo kuhane ohrovtove glavice. Med praženjem jih potresemo z domačo vegeto. Tu in tam naj se katera glavica rahlo obarva od praženja.

brsticni-ohrovt-s-polento-sezamom-in-popeceno-slanino-3Posebej skuhamo polento, kateri na koncu dodamo žličko masla in dve žlici sezamovih semen. V ponvi hrustljavo zapečemo slanino. Na krožnik položimo popečene ohrovtove glavice, zraven damo polento s sezamom in na vrh položimo trakova hrustljave slanine.

brsticni-ohrovt-s-polento-sezamom-in-popeceno-slanino-5Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor