Najboljša bolonjska omaka
Print Friendly, PDF & Email

Recept za najboljšo mesno omako za testenine, bolonjsko omako. Vendar ni primerna samo za testenine, uporabimo jo lahko v rižoti, musaki, lazanji, zraven njokov, v kanelonih … pripravimo jo lahko v večjih količinah, saj je drugi dan še boljša, lahko pa jo tudi preprosto zamrznemo. Dovolj razlogov, da danes pripravite bolonjsko omako, kajne?

najboljša bolonjska omaka 5

Najboljša bolonjska omaka – pripomočki:

  • večja posoda
  • deska za rezanje
  • nož, kuhalnica

Najboljša bolonjska omaka – sestavine:

  • 500 g mešanega mletega mesa (pol svinjsko, pol goveje)
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • 200 g paradižnikove omake (ali pelatov)
  • malo olivnega olja
  • sol, poper, bazilika, origano, majaron, mleta rdeča paprika, lovorov list, goveja kocka (še bolje goveja jušna osnova)

Najboljša bolonjska omaka-priprava:

Na drobne koščke narežemo čebulo in korenčke, Medtem v posodo nalijemo toliko olja, da prekrije dno in ga segrejemo.

najboljša bolonjska omaka

Ko se čebula in korenček malo omehčata, dodamo meso in ga pražimo toliko časa, da se obarva rjavo.

najboljša bolonsjka omaka 1

Ko se meso praži ga začinimo s soljo, poprom, rdečo papriko, baziliko, origanom, majaronom in lovorom. Začimb dodamo po želji in občutku, vendar z njimi ne rabimo skopariti, saj ima bolonjska omaka zelo aromatičen in bogat okus. Dodamo tudi paradižnikovo mezgo.

najboljše bolonjska omaka 2

Vse skupaj nekaj trenutkov še mešamo skupaj v posodi, da se vsi okusi povežejo.

najboljša bolonjska omaka 3

Zalijemo z govejo jušno osnovo ali vodo, ki ji dodamo govejo kocko. Vode naj bo toliko da se meso prekrije.

najboljša bolonjska omaka 4

Posodo pokrijemo s pokrovko in kuhamo. Minimalni čas kuhanja je 45 minut, lahko pa jo kuhamo tudi dlje. Na koncu lahko tudi odkrijemo pokrovko, da dobimo še malo bolj gosto omako.

najboljša bolonjska omaka 6

Kuhanje bolonjske omake je izjemno preprosto, zato vam ni potrebno uporabljati raznih nadomestkov te omake iz vrečke. Tisti čas, ko odpirate vrečko, imate vse sestavine že v posodi, kuha se pa tako ali tako samo. In možnosti, kjer jo lahko uporabite ne nešteto.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 109 Povprečno: 4.2]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Ena misel o “Najboljša bolonjska omaka

Dodaj odgovor