Omamna rižota rdeče barve
Print Friendly, PDF & Email

Danes bomo za kosilo pripravili čudovito rižoto, v kateri bomo porabili zelenjavo, ki smo jo še uspeli pobrati na vrtu. Tudi vi pripravite to omamno rižoto brez mesa, brez problema tudi z zamrznjeno zelenjavo. Barva pa bo še posebej jesenska.

omamna rižota rdeče barve 7

Rižota rdeče barve – pripomočki:

  • večja ponev ali posoda
  • deska za rezanje
  • nož, kuhalnica

Rižota rdeče barve – sestavin:

(za 4 osebe)

  • skodelica riža (2 dl)
  • žlica paradižnikove mezge
  • 1 srednja čebula
  • 2 manjša paradižnika
  • 1 paprika
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • sol, poper, česen v prahu, žlička sladke paprike, žlica suhe bazilike
  • malo olivnega olja

Rižota rdeče barve – priprava:

Na drobno nasekljamo čebulo. Na ponvi ali v posodi segrejemo malo olja in dodamo čebulo, da se omehča. Malo jo posolimo.

omamna rižota rdeče barve

Medtem na deski na drobno narežemo zelenjavo, ki jo bomo uporabili. Mi smo vzeli korenček, paradižnik in papriko, lahko pa vzamete karkoli želite (grah, bučke …)

omanmna rižot rdeče barve 1

V ponev s čebulo dodamo žlico paradižnikove mezge. Malo jo prepražimo, da ne bo imela grenkega okusa.

omamna rižota rdeče barve 2

Dodamo še narezano zelenjavo in dodamo začimbe (sol, poper, mleti česen, sladka paprika, bazilika).

omamna rižota rdeče barve 3

Ko se zelenjava malo omehča, dodamo še riž in ga nekaj trenutkov pražimo.

omamna rižota rdeče barve 4

Nato ga zalijemo z vodo. Dodamo trikrat toliko vode, kolikor smo imeli riža (v našem primeru 6 dl). Rižoto kuhamo na zmernem ognju, nepokrito. Tudi mešati je ne rabimo.

omamna rižota rdeče barve 5

Rižota je kuhana, ko riž posrka vase vso vodo. Če je riž že mehak, mi pa imamo v posodi še vedno nekaj vode, jo preprosto ugasnemo in pokrijemo za nekaj minut s pokrovko. Če pa je riž še vedno trd, pa ga preprosto še malo zalijemo z vodo.

omamna rižota rdeče barve 6

Rižoto, ki bo imela zaradi paradižnikove mezge lepo rdečo barvo, lahko na krožniku posujete z malo suhe bazilike in naribanim parmezanom.

omamna rižota rdeče barve 7

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor