Rdeč radič s fižolom v solati
Print Friendly, PDF & Email

Rdeč radič s fižolom v solati nam popestri obrok in ga obogati s svežino, lahko pa je tudi kar samostojen obrok za malico ali večerjo.

Rdeč radič je najbolj priljubljen zaradi svoje grenkobe, ki spodbuja prebavo, ureja sladkor v krvi in poživlja krvni obtok, vsebuje vrsto mineralov, fosfor, železo, kalij, kalcij in provitamin A in vitamin C, vsebuje tudi veliko vlaknin. Sestavine radiča se lahko razlikujejo od vrste in sorte radiča.

Rdeči radič s fižolom v solati

Rdeč radič s fižolom v solati – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Rdeč radič s fižolom v solati – sestavine

Za 2 obroka:

  • 300 g rdečega radiča
  • 120 g kuhanega fižola
  • 2 kavni žlički sesekljanega česna
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 2 žlici solatnega olja
  • 1 žlička morske soli
  • poper po želji

Priprava rdečega radiča s fižolom v solati

Pripravimo vse sestavine, ki jih bomo potrebovali za pripravo solate iz rdečega radiča s fižolom.

Rdeči radič s fižolom v solati

Rdeč radič najprej razdelimo na liste in jih operemo, ko vidimo, da so listi radiča čisti, jih damo na cedilo ali v centrifugo za solato, radiču odstranimo vodo, da ga delno osušimo.Rdeči radič s fižolom v solatiZaradi lažjega uživanja liste radiča narežemo na rezance.

Rdeči radič s fižolom v solati

Radič naložimo v skledo, ki je dovolj velika, da bomo solato lahko zmešali. Česen olupimo in na drobno narežemo.

Fižol preko noči namočimo in skuhamo, da je mehak, da pa si skrajšamo čas priprave, lahko uporabimo tudi fižol iz konzerve.

Rdeči radič s fižolom v solati

V skledo, na narezan rdeč radič naložimo odtehtan kuhan fižol, sesekljan česen, sol, kis in olje ter vse sestavine rahlo premešamo, da se sestavine  dobro umešajo. Najbolj pomembno je, da se sol porazdeli po vsem radiču in je enakomerno slan.

Rdeči radič s fižolom v solati

Tako pripravljeno solato razdelimo po skledicah in ponudimo kot samostojen obrok ali pa kot del kosila.

Rdeči radič s fižolom v solati

Meni priljubljena solata, ki jo z veseljem pripravim in pojem. Lučka Glaser

Pripravila sem vam povezave do različnih receptov, kjer lahko ponudite takšno solato:

  1. Svinjska rebra v paradižnikovi omaki.
  2. Piščanec iz pečice s krompirjem.
  3. Vampi – praženi na olivnem olju.
  4. Špageti moje mladosti.
  5. Kaneloni s piščančjim mesom in sirom.
  6. Svinjski kotleti brez kosti s klobaso in slanino.
  7. Pečena svinjska rebra s kožo in krompirjem.
  8. Telečja pečenka v omaki.
  9. Svinjski trakci v česnovi omaki.
  10. Svinjski zrezki po dunajsko.
Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor