Korenčkova solata z jabolkom
Korenčkova solata z jabolkom je prijetno nežnega sladkobnega okusa, kislost ji daje sok limone.
Korenje ima veliko zdravilnih lastnosti, ki so jih poznali že Grki in Rimljani, med drugim vsebuje veliko karotenoidov, ki se v telesu po zaužitju presnavljajo v vitamin A, ki je zelo dobrodošel za ohranjanje dobrega vida. Korenje vsebuje tudi veliko antioksidantov in vitamina C, uživamo pa ga lahko kuhanega ali pa surovega.
Korenčkova solata z jabolkom – pripomočki
- spiralni rezalnik za zelenjavo ali ročni rezalnik
Korenčkova solata z jabolkom – sestavine
Za 2 osebi:
- 300 g narezanega rdečega korenja
- 100 g narezanega jabolka
- 140 g narezane čebule
- 4 listi zelene solate
- 50 g posušenih brusnic
- 1 limona
- morska sol po okusu
Korenčkova solata z jabolkom – postopek
Korenje in jabolko dobro operemo in ju na spiralnem rezalniku narežemo, jabolk ni potrebno olupiti, olupimo pa čebulo, ki jo tudi lahko narežemo na spiralnem rezalniku.
Narezano zelenjavo naložimo v dovolj veliko skledico, da bomo vso zelenjavo lahko premešali,
Dodamo še posušene brusnice, morsko sol po okusu in vse sestavine dobro premešamo.
Na krožniku razprostremo 2 lista zelene solate (2 lista na eno porcijo) in na njih naložimo pripravljeno mešanico korenčkove solate, ki jo pokapamo s sokom stisnjene limone.
Z malo truda si lahko pripravimo solato, ki bo poleg okusa imela tudi zapeljiv izgled. Lučka Glaser
Ob dobri solati pa lahko ponudimo tudi vse vrste pečenega ali kuhanega mesa
- Goveji zrezki v naravni omaki.
- Kaneloni iz pečice.
- Mesne kroglice v omaki iz pečice.
- Počasi pražena govedina v omaki.
- Pečenka iz telečjega plečeta z maslom.
- Pečena svinjska vratovina z zelenjavo.
- Na žaru pečena marinirana svinjska rebra.
- Sesekljani zrezki – polpeti.
- Pečena svinjska vratovina s suhimi slivami.
- Pečena svinjska vratovina.