Korenčkova solata z jabolkom
Print Friendly, PDF & Email

Korenčkova solata z jabolkom je prijetno nežnega sladkobnega okusa, kislost ji daje sok limone.

Korenje ima veliko zdravilnih lastnosti, ki so jih poznali  že Grki in Rimljani, med drugim vsebuje veliko karotenoidov, ki se v telesu po zaužitju presnavljajo v vitamin A, ki je zelo dobrodošel za ohranjanje dobrega vida. Korenje vsebuje tudi veliko antioksidantov in vitamina C, uživamo pa ga lahko kuhanega ali pa surovega.

Korenčkova solata z jabolkom

Korenčkova solata z jabolkom – pripomočki

  • spiralni rezalnik za zelenjavo ali ročni rezalnik

Korenčkova solata z jabolkom – sestavine

Za 2 osebi:

  • 300 g narezanega rdečega korenja
  • 100 g narezanega jabolka
  • 140 g narezane čebule
  • 4 listi zelene solate
  • 50 g posušenih brusnic
  • 1 limona
  • morska sol po okusu

Korenčkova solata z jabolkom – postopek

Korenje in  jabolko dobro operemo in ju na spiralnem rezalniku narežemo, jabolk ni potrebno olupiti, olupimo pa čebulo, ki jo tudi lahko narežemo na spiralnem rezalniku.

Korenčkova solata z jabolkom

Narezano zelenjavo naložimo v dovolj veliko skledico, da bomo vso zelenjavo lahko premešali,

Korenčkova solata z jabolkom

Dodamo še posušene brusnice, morsko sol po okusu in vse sestavine dobro premešamo.

Korenčkova solata z jabolkom

Na krožniku razprostremo 2 lista zelene solate (2 lista na eno porcijo) in na njih naložimo pripravljeno mešanico korenčkove solate, ki jo pokapamo s sokom stisnjene limone.

Korenčkova solata z jabolkom

Z malo truda si lahko pripravimo solato, ki bo poleg okusa imela tudi zapeljiv izgled. Lučka Glaser

Ob dobri solati pa lahko ponudimo tudi vse vrste pečenega ali kuhanega mesa

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor