Zamrznjene pečene buče
Print Friendly, PDF & Email

Zamrznjene pečene buče si kot shranek pripravimo takrat, ko je buč v izobilju, mi pa nimamo primernega prostora za shranjevanje. Buče so zelo primerne za pripravo juh, omak in za zgostitev različnih enolončnic …

Buče so bogate z vodo in vlakninami, zaradi česar so tudi odlično dietno živilo, saj na 100 g vsebujejo le 19 kalorij. Vsebujejo še ogljikove hidrate, beljakovine, kalcij, fosfor, železo, lutein, betakaroten, provitamin A in vitamina C in E.

Pripomočki za pripravo zamrznjenih pečenih buč

  • multipraktik
  • primerno velike manjše posodice s pokrovom za shranjevanje

Sestavine za pripravo zamrznjenih pečenih buč

Uporabimo lahko katerokoli vrsto jedilnih buč.

  • poljubna količina buč

Postopek za pripravo zamrznjenih pečenih buč

Buče razrežemo na večje kose in jim odstranimo mehki sredinski del s semeni in jih naložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem tako, da je olupek buče z mesom na peki papirju.

Pečico segrejemo na 200 °C in vanjo damo pekač z bučami, ki jih pečemo približno 45 minut, da postanejo mehke. Čas pečenja je odvisen tudi od vrste in zrelosti buče.

Pečene buče vzamemo iz pečice, malo počakamo da se delno ohladijo in mehko pečeno sredico z žlico izdolbemo iz olupka in jo naložimo v posodo multipraktika, olupke pa zavržemo.

S pomočjo multipraktika pečene buče sesekljamo, da dobimo gladko kašasto maso.

Dobljeno maso iz pečenih buč naložimo v posodice, ki so primerne za živila in zamrzovanje, zelo primerne so plastične posodice od skute, različnih namazov in sirov, ki jih dobro operemo. Posodice zapremo in jih opremimo z etiketo s podatkom o vsebini in času shranka. Tako pripravljene in zamrznjene buče so uporabne najmanj 12 mesecev.

Nekoč so buče bile zapostavljene v kulinariki, danes pa so dobile svoje mesto v naših kuhinjah. Lučka Glaser

Tako pripravljene buče lahko uporabimo za pripravo:

Pripravila sem vam različne ideje za shranjevanje buč in bučk:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor