Solatna zloženka iz jajc in šunke s čebulo
Print Friendly, PDF & Email

Okusen ter vitaminsko bogat hladen obrok, ki ga lahko pripravimo zelo na hitro, saj kuhanje jajc in rezanje ostalih sestavin ne vzame veliko časa. Zato si v dneh, ko nam zapaše kaj hladnega, lahkega, le pripravite solatno zložnsko iz jajc in šunke. V času velikonočnih praznikov in pri različnih praznovanjih, se nam velikokrat dogodi, da nam ostanejo v trdo kuhana jajca in šunka, ki jih s pripravo tega obroka lahko koristno uporabimo.

Jajca v solati s šunko

Pripomočki za pripravo solatne zloženke iz jajc in šunke

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo solatne zloženke iz jajc in šunke

Za dve osebi:

  • 5 trdo kuhanih jajc
  • 70 g čebule
  • 150 g šunke
  • olje po okusu
  • kis po okusu
  • sol po okusu
  • poper po želji

Priprava solatne zloženke iz jajc in šunke

Jajca, damo v primerno veliko posodo, jih zalijemo z vodo in kuhamo 10 do 12 minut, nato jih delno ohladimo in olupimo, s pomočjo rezalnika (ali nožem) jih narežemo na tanke rezine.

Jajca v solati s šunko

Čebulo olupimo in jo narežemo na rezine, šunko najprej narežemo na rezine debeline 4 do 5 milimetrov, rezine pa na trakce, široke 5 do 10 milimetrov in dolge 30 do 4o milimetrov.

Jajca v solati s šunko

V skledo najprej naložimo plast narezanih jajc, nato dodamo plast šunke in plast čebule, to ponavljamo tako dolgo, da uporabimo vse narezane sestavine.

Jajca v solati s šunko

Narezane sestavine po potrebi še posolimo, popopramo, dodamo kis in olje.

Jajca v solati s šunko

Tudi iz jajc in šunke lahko pripravimo okusen hladen in vitaminsko bogat obrok. Lučka Glaser

Poleg pa je dobrodošel tudi kos doma pečenega kruha:

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor