Solatni krožnik s piščancem in belim sirom
Print Friendly, PDF & Email

Solatni krožnik s piščancem in belim sirom je lahek obrok, ki osveži in nasiti. Lahko si ga privoščimo kakor samostojen obrok ali pa del kosila. V vročih poletnih dneh nam najbolj tekne pojest nekaj lahkega in osvežilnega, da nam preveč ne obteži želodca in takšen solatni krožnik je idealna rešitev. Je tudi super način, kako porabiti kakšen paniran piščančji zrezek, ki je ostal.

Hrustljavost sveže solate še povečamo z narezano čebulo in papriko, z narezanim paradižnikom. S sirom dodamo mehkobo, ter s paniranim piščancem in olivami obogatimo okus.

Solatni krožnik s piščancem in belim sirom

Solatni krožnik s piščancem – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Solatni krožnik s piščancem – sestavine

Za eno osebo:

  • 120 g zelene solate
  • 30 g mlade čebule
  • 70 g paradižnika
  • 30 g paprike
  • 7 črnih ali zelenih oliv
  • 30 g belega sira ali feta
  • 100 g paniranega piščanca
  • morska sol
  • olje po želji
  • kis po želji
  • poper po želji
  • čili v prahu po želji

Solatni krožnik s piščancem in belim sirom – postopek

Liste zelene solate odtrgamo in z občutkom cele operemo v večji količini vode, to ponavljamo dokler niso listi solate čisti, nato jih delno osušimo v centrifugi za solato ali pa liste naložimo na cedilo, da se odvečna voda odteče.

Solatni krožnik s piščancem in belim sirom

Delno osušene liste solate najprej prerežemo po najtršem delu po dolgem, nato pa še prečno na širino rezancev 2,5 – 3 cm.Solatni krožnik s piščancem in belim sirom

Solato naložimo v skledo in pričnemo pripravljati ostale sestavine.

Solatni krožnik s piščancem in belim sirom

Najprej olupimo in operemo čebulo, zeleni del narežemo na pol centimetra široko, preostali del pa najprej prerežemo na pol in nato na rezance. Paradižnik in papriko umijemo pod tekočo vodo, papriki odstranimo semenski del, vse skupaj damo na cedilo. Pripravimo tudi olive, ohlajenega paniranega piščanca in odtehtamo sir.

Papriko in paradižnik narežemo na 1 cm velike kocke, olive prerežemo na polovico in odstranimo pečke, paniranega piščanca pa narežemo na kocke primerne grižljaju, tudi sir narežemo na rezine oziroma lističe debeline 1 – 2 cm. Zelenjavo seveda lahko narežemo tudi poljubno po svojem okusu, predvsem pa pazimo, da so koščki v velikosti enega grižljaja.Solatni krožnik s piščancem in belim sirom

Solato in zeleni del čebule posolimo, dodamo olje in kis ter vse sestavine na rahlo dobro premešamo.

Solatni krožnik s piščancem in belim sirom

Nato pričnemo oblagati solato z narezanimi sestavinami, čebulo, papriko, paradižnikom, olivami, sirom.

Solatni krožnik s piščancem in belim sirom

Na koncu na sredino položimo še narezanega piščanca.  Solatni krožnik s piščancem in belim sirom postrežemo, zraven pa ponudimo še sol, poper in čili v prahu.

Solatni krožnik s piščancem in belim sirom

Solatni krožnik je osvežilen, okusen, nasiten in zapeljiv na pogled. Lučka Glaser

Ob solatnem krožniku s piščancem in belim sirom pa lahko ponudimo kos domačega kruha:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor