Vaniljevi mafini z jagodami
Print Friendly, PDF & Email

Vaniljevi mafini z jagodami so nežni in sočni, s pristnim okusom po vanilji. Testo je mehko, lahko in ne obteži. Jagode poskrbijo za sočnost in njihov okus se lepo prepleta z okusom vanilje.
Nastali so v želji, da z njimi presenetim najdražje, pa še jagode sem morala porabiti. In ker so uspeli, recept delim z vami.

Po želji lahko jagode zamenjate za drugo sadje – borovnice, maline ali pa celo olupljena in na majhne koščke narezana jabolka (priporočam sladko sorto jabolk) ali hruške, morda ananas, …

Vaniljevi mafini z jagodami

Pripomočki za vaniljeve mafine z jagodami

  • pekač za mafine in papirnati modelčki za mafine

Sestavine za vaniljeve mafine z jagodami

Za 14-15 mafinov:

  • 200 g gladke bele moke
  • 70 g sladkorja (najbolje rjavega)
  • 2 zavojčka vaniljevega sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 4-5 g pecilnega praška
  • ščep cimeta
  • ščep vanilje v prahu (ali semena 1 stroka)
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • 200 g navadnega jogurta
  • 2 jajci (M)
  • 80 g masla
  • 170 g svežih jagod

Priprava vaniljevih mafinov z jagodami

Jagode očistimo in narežemo na majhne koščke. Pečico vklopimo in nastavimo na 170 °C, ventilacija.
Suhe sestavine: 200 g moke, 4-5 g pecilnega praška, 70 g sladkorja, 2 vaniljeva sladkorja, ščep cimeta in ščep vanilje v prahu odmerimo v manjšo posodico in zmešamo skupaj.

Vaniljevi mafini z jagodami

V drugo posodi, v kateri bomo naredili maso za mafine, odmerimo 200 g navadnega jogurta, 1 žlico vaniljevega ekstrakta, 2 jajci in 80 g masla, ki smo ga pred tem v kozici, na štedilniku stopili. Zmiksamo in po žlicah med stalnim mešanjem dodajamo suhe sestavine.

Vaniljevi mafini z jagodami

Dodamo narezane jagode, ki jih ročno vmešamo v zmes za vaniljeve mafine.

Vaniljevi mafini z jagodami

S pomočjo žlice napolnimo modelčke za mafine.

Opomba
Ker mafinov pride nekaj več kot 12 (kot je prostora v pekaču), jaz preostale mafine napolnim v silikonske modelčke za mafine in jih postavim na vmesno površino na pekaču in spečem vse naenkrat.

Pečemo cca. 25 minut, v predhodno ogreti pečici pri 170 °C.

Vaniljevi mafini z jagodami

Vaniljevi mafini z jagodami so pripravljeni, da uživamo v njihovem nežnem okusu.

Vaniljevi mafini z jagodami

Če imate radi mafine, potem poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor