Čokoladni mafini
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni mafini po tem receptu so rahli in mehki in niso suhi. Pripravljeni pa so zelo enostavno, v le nekaj korakih, zato, če ste ljubitelji čokoladnih užitkov, le zavihajte rokave in specite čokoladne mafine, ki vas bodo razvajali s svojim čokoladnim okusom, kateremu piko na i doda rahel priokus po cimetu.

Pripomočki za čokoladne mafine

  • pekač za mafine s papirnatimi modelčki
  • električni mikser

Sestavine ta čokoladne mafine

Za 16-20 čokoladnih mafinov

  • 300 g gladke moke
  • 100 g sladkorja (bolj sladkosnedi ga dodate lahko malo več)
  • 1 vaniljev sladkor
  • bogat ščep cimeta
  • 140 g čokoladnih kapljic ali nasekljane čokolade
  • 35 g kakava v prahu
  • čajna žlička sodebikarbone (cca. 12 g)
  • 1 jajce (M ali L)
  • 250 ml navadnega tekočega jogurta
  • 140 ml mleka
  • 120 ml olja (lahko tudi stopljenega masla)

Priprava čokoladnih mafinov

Najprej skupaj zmešamo in v eno posodo odmerimo suhe sestavine: 300 g gladke moke, 100 g sladkorja, vaniljev sladkor, mleti cimet in sodobikarbono. Dodamo še na koščke nasekljano jedilno čokolado ali čokoladne kapljice. Zmešamo.

V drugi posodi, v kateri bomo pripravili maso pa s pomočjo mikserja zmešamo: 1 jajce, 250 ml tekočega jogurta, 140 ml mleka, 120 ml olja, ki pa ga lahko nadomestite tudi z maslom, ki ga predhodno stopite.

Sedaj med mešanjem žlico po žlico dodajamo suhe sestavine, ki jih dobro vmešamo med mokre. Dobimo gostejšo maso za čokoladne mafine. Maso s pomočjo žice nadevamo v papirnate modelčke, ki smo jih vstavili v pekač za mafine. V vsak modelček damo zvrhano žlico mase za čokoladne mafine, lahko tudi žlico in pol, če želimo malo večje. Končno število mafinov je tako odvisno tudi od tega kako boste napolnili modelčke za mafine. Upoštevajte pa, d amafini med peko narastejo, zato modelčkov ne napolnite povsem do vrha.

Čokoladne mafine pečemo 13-15 minut v predhodno ogreti pečici, na 180 °C, ventilacija. Čas peke prilagodite vaši pečici in velikosti mafinov.

Ko so pečeni jih še malo pustimo v pekaču, nato pa jih vzamemo iz njega. Postrežemo še malo mlačne ali ohlajene mafine.

Naj vam teknejo.

Ljubitelji mafinov poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor