Skutni mafini z zdrobom in marmelado
Print Friendly, PDF & Email

Skutni mafini z zdrobom in marmelado so pripravljeni zelo enostavno iz zgolj 5 sestavin in so rahli, mehki in sočni. Z izbiro drugačne marmelade, pa tudi vsakič malo drugačni. Brez moke in dodanega sladkorja (razen tistega, ki je v marmeladi), zato tudi niso zelo sladki, je pa sladkost odvisna tudi od marmelade, ki jo boste uporabili. Lahko so posladek ali malica, teknili bodo v vsakem primeru.

skutni mafini z zdrobom in marmelado

Pripomočki za skutne mafine z zdrobom

  • pekač in modelčki za mafine – priporočam uporabo silikonskih
  • mikser ali metlica za ročno stepanje

Sestavine za skutne mafine z zdrobom

Za 12 – 14 mafinov

  • 500 g skute (nepasirane ali pasirane)
  • 300 g poljubne marmelade (jaz sem izbrala domačo marelično)
  • 3 jajca (M ali L)
  • 150 g pšeničnega zdroba
  • 1 zavojček pecilnega praška

Priprava skutnih mafinov z zdrobom

V posodo odmerimo 500 g skute, 300 g poljubne marmelade, 3 jajca. Dobro zmešamo z mikserjem, da se sestavine povežejo in premešajo. Masi dodamo še 140 g pšeničnega zdroba, ki ga prav tako vmešamo. Posodo pokrijemo s folijo in maso pustimo počivati 15-20 minut.
Če želite bolj sladko različico, po okusu lahko dodate še malo sladkorja.

skutni mafini z zdrobom in marmelado

Po tem, ko je masa počivala, ji vmešamo še pecilni prašek in maso nadevamo v modelčke za mafine (polnimo do malo pred vrhom modelčka). Toplo priporočam uporabo silikonskih modelčkov, saj bodo mafini pečeni v takšnih najlepši, pa tudi lepo se vzamejo iz modelčka, medtem, ko se papirnati precej primejo na mafine (tokrat sem uporabila papirnate in silikonske, zato so na fotografiji papirnati). Iz mase boste dobili med 12-15 mafinov, odvisno kako boste napolnili modelčke.

skutni mafini z zdrobom in marmelado

Pekač z mafini potisnemo v ogreto pečico in jih na 180 °C (ventilacija) pečemo 25 minut. Po potrebi prilagodite čas peke vaši pečici.

skutni mafini z zdrobom in marmelado

Pečene mafine vzamemo iz pečice, pustimo da se malo ohladijo. Postrežemo lahko še malo tople, ali hladne. Če jih kaj ostane, jih lahko nekaj dni hranimo tudi v hladilniku, pred postrežbo pa priporočam, da se ogrejejo na sobno temperaturo.

Kot omenjeno, če ste zelo sladkosnedi, lahko mafine posujete še s sladkorjem v prahu, po okusu pa lahko dodate tudi sladkor v samo maso (že v prvem koraku postopka). Prijetno sladkanje želim!

skutni mafini z zdrobom in marmelado

Ljubitelji sladic s skuto poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor